Deprem Mağdurlarına Önemli DASK Uyarısı

Deprem Mağdurlarına Önemli DASK Uyarısı

Av. Tahsin Yaşar depremde az hasar alan konutlara ödenen yetersiz tazminatlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Av. Tahsin Yaşar’ın yaptığı açıklamada şunları söyledi; 
“Depremde az hasar alan binalara ve konutlara DASK tarafından % 15’lik ödeme yapılmaktadır. DASK tarafından yapılan söz konusu ödemenin alınması - çekilmesi gerekir. Yine sigorta hukukunda “ÖDENENİ AL SONRA DAVA AÇ - İTİRAZ ET” kuralı vardır. 
Deprem mağdurları DASK tarafından yapılan her türlü ödemeyi almalıdır. Yapılan ödemenin çok üstünde bir zarar oluşması halinde yani evinizde ve apartmanınızda yaptığımız tadilatlar bu miktarın üzerinde çıktığında hukuki yola başvurulabilir. 
Zorunlu Deprem Sigortası Genel Tebliği 1. Madde uyarınca, ortak alanlar olan bahçe duvarları, asansör, merdiven çatılar ve bacalar vd.” dâhil ortak kullanım alanları da DASK kapsamında kalmaktadır. Örneğin size DASK tarafından eviniz az hasarlı olduğundan bahisle 20.000 TL ödendi ancak ortak alanlar, çatı, merdiven ve asansörler dâhil sizin gerçek zararınız 100.000 TL olduysa siz kalan 80.000 TL için DASK’a müracaat ederek kalan kısmı talep edebilirsiniz. 
DASK kurumu bu kalan kısmı da karşılamak zorundadır. Ancak ortak alanların apartman yönetimi tarafından yaptırılması ve kat maliklerine paylaştırılması halinde bu durumun apartman yönetim kurulu defterine ve kayıtlara geçirilmesi ve somut hale getirilmesi ilerde açacağımız davada elimizi güçlendirir. 
Diğer taraftan ev sahibinin hasarlı yerlere ilişkin resim çekmesi, video çekmesi de dava açarken elimizi güçlendirir. Bu tür uyuşmazlıklarda Tüketici Hukuku alanında profesyonel destek alınmasını ve kendi başına hareket edilmemesini öneririm.”

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme