Deva Partisi Malatya İl Başkanlığı Kızılay'a Kan Bağışı Yaptı

Deva Partisi Malatya İl Başkanlığı Kızılay'a Kan Bağışı Yaptı

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş ve parti yönetim kurulu üyeleri Kızılay Haftası nedeni ile düzenlenen farkındalık projesi kapsamında Sağlık İl Müdürlüğü önünde kurulan parti standında Kızılay’a kan bağışında bulundu.
Güneş; “Kan Bağışı Birçok İnsana Yaşam Umudu Olabilir”
    Kan bağışında bulunan DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş, Kızılay’ın faaliyet alanları bakımından ülkemizin tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek; 
“Hilal-i Ahmer’den Türk Kızılay’a kadar geçen sürede çok büyük bir maziye sahip olan Kızılay’ımız ülkemizin yaşadığı her acı olayda vatandaşlarımızın yalnız olmadıklarını hatırlatırcasına tüm imkânlarıyla acıları dindirmiş yaraları sarmıştır. Kimi zaman bir tas çorba kimi zaman bir barınak kimi zaman ise ilaç olmuş ve devletimiz ile vatandaşlarımız arasında en önemli bağ olmuştur.  Bu bağlamda Türk Kızılay’ımızın kuruluş yıldönümü kutladığımız bu hafta bizler DEVA Partisi Malatya İl Yönetimi olarak Kızılay’a kan bağışında bulunarak destek olmak istedik.
    Hiç şüphe yok ki Kızılay’ın en önemli hizmet kollarından biride hastanelere kan tedariki sağlamasıdır. Her gün birçok insanımız hastanelerde yoğun tedavi süreçleri yaşamaktır. Yılda bir veya iki kez yapılacak olan kan bağışı birçok insana yaşam umudu olabilir. Her gün çeşitli kazalar, yaralanmalar ve operasyonlar gerçekleşmektedir. Bu noktada, kan ihtiyacı hayati önem taşır. Bizler de DEVA Partisi İl Yönetimi olarak hastanelerimizin kan ihtiyacına farkındalık oluşturmak vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya teşvik etmek için Sağlık İl Müdürlüğü binası önünde parti standımızı açarak Kızılay’a kan bağışında bulunduk. Kan bağışı belli bir dönem yapılınca tüm ihtiyaçların bittiği bir proje olmadığı için sağlık kontrollerini yaptıran tüm vatandaşlarımızın düzenli olarak kan bağışında bulunmaları gerekmektedir.” dedi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme