Doç. Dr. Songül Aral Öğrencilerle Söyleşide Buluştu

Doç. Dr. Songül Aral Öğrencilerle Söyleşide Buluştu

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Songül Aral, “Geleneksel Türk El Sanatları ve Kültürel Miras” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Songül Aral, Türkiye Bilimsel Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Söyleşileri Programları kapsamında Yazıhan’da bulunan Durucasu İlkokulu, Durucasu Ortaokulu ve Durucasu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirdiği söyleşiye öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra  idari personel de katılım sağladı.

Songül Aral söyleşide ilk olarak akademik geçmişi ve yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Geleneksel Türk El Sanatları ve Tasarım alanındaki yenilikleri ve tartışmaları anlatan Songül Aral, özellikle öğrencilere kendi köylerinde bulunan geleneksel sanatlar konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla etkileşimli anlatım dilini kullandı.

Koruma kültürüyle ilgili örnekler paylaşan Doç. Dr. Aral, daha çok köy evlerinde bulunan kültürel miras hazinelerinin varlığının korunmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Öğrencilere kariyer hedefleri konusunda da tavsiyelerde bulunan Songül Aral,  sosyal bakımdan çocuklarının mutluluğunu görmekten memnun kaldığını dile getirdi.

Aral, son olarak deprem bölgesinde bulunan öğrencilerin bu tür etkinliklerle desteklenmesinin önemli olduğunu ifade ederek öğrencilerin merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklemeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.

Söyleşi sonunda Doç. Dr. Songül Aral’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Bakmadan Geçme