Doğanşehir, Doğanyol, Pütürge, Yeşilyurt'ta Kuvvetli Kar Yağışı Uyarısı

Doğanşehir, Doğanyol, Pütürge, Yeşilyurt'ta Kuvvetli Kar Yağışı Uyarısı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM:
Bölgemiz genelinde havanın çok bulutlu; aralıklı kar yağışlı geçeceği; yağışların Adıyaman çevreleri, Elazığ'ın güney ve doğu kesimleri, Malatya ve Bingöl'ün güney kesimleri ile Tunceli'nin kuzey kesimlerinde yer yer yoğun seyredeceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenmektedir.

RÜZGAR: Rüzgarların değişik yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. UYARILAR:
KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Adıyaman il geneli, Malatya’nın güney ilçeleri(Doğanşehir, Doğanyol, Pütürge, Yeşilyurt), Elazığ’ın güney ve doğusu (Sivrice, Maden, Palu, Alacakaya, Arıcak, Kovancılar, Karakoçan), Tunceli'nin kuzey kesimleri(Ovacık, Pülümür) ve Bingöl’ün güney kesimlerinin(Genç, Solhan) yer yer kuvvetli kar yağışlı(5-20 cm) geçeceği beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, buzlanma, kuvvetli don olayı gibi olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
BUZLANMA VE DON UYARISI: Bölgemiz genelinde gece ve sabah saatlerinde meydana gelmesi beklenen buzlanma ve don olayına karşı başta sürücüler olmak üzere vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Bölgemiz genelinde meydana gelen kar yağışları sonucunda eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme