Doğu Anadolu Bölgesi Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Bölgesel Üst Düzey Çalıştayı

Doğu Anadolu Bölgesi Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Bölgesel Üst Düzey Çalıştayı

Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliğinde düzenlenen göç, güvenlik ve sosyal uyum konularının bölgesel düzeyde ilgili kurum ve kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin katılımıyla istişare edileceği “Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Bölgesel Üst Düzey Çalıştayları”nın beşincisi, Doğu Anadolu bölgesindeki tüm illeri kapsayacak şekilde 3 Kasım 2022 Perşembe günü Malatya’da gerçekleştirilecek.
Bölgede bulunan illerde sosyal uyuma yönelik faaliyetleri teşvik etmek, bu konularda karşılaşılan güçlükleri yerinde tespit etmek ve sosyal uyum politikaları noktasında çözüm önerilerini tartışmanın yanı sıra bu konuların güvenlik politikaları ile uyumlu olmasını da hedefleyen çalıştaya; İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet ERSOY, Malatya Valisi  Hulusi ŞAHİN, Göç İdaresi Başkanı Dr. Savaş ÜNLÜ, BMMYK Türkiye Temsilcisi Philippe LECLERC, Göç idaresi Başkan Yardımcısı Dr. Can Ozan TUNCER, Uyum ve İletişim Genel Müdürüm Dr. Gökçe OK’un yanı sıra Doğu Anadolu  Bölgesindeki il valileri ile İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı temsilcileri ile diğer protokol temsilcileri katılacak.
Birçok kurumu ve sektörü ilgilendiren göç yönetiminin ilgili paydaşlarının bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunacağı, bölgede yaşanan güncel gelişmelerin istişare edileceği çalıştayda; Türkiye’de Göç Yönetimi, Göç ve Güvenlik, Düzensiz Göçle Mücadele, Türkiye’de Yabancılara Yönelik Yürütülen Uyum Faaliyetleri, Sosyal Uyumda Belediyeler ve Yerel Düzeyde Yapılan İş Birlikleri, Sosyal Gerilim Olaylarının İzlenmesi konuları ele alınacak.  
İllerdeki yerel politikaların belirlenmesinde söz sahibi olan üst düzey yöneticileri, Türkiye’nin göç yönetim sistemi ile sosyal uyum konuları hakkında bilgilendirmek amacıyla düzenlenen “Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Bölgesel Üst Düzey Çalıştayları” Türkiye’nin diğer bölgelerinde de gerçekleştirilecek. 
2019 ve 2020 yıllarında BMMYK iş birliğinde Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgelerinde 4 ayrı üst düzey çalıştay gerçekleştirilmişti. Doğu Anadolu Bölgesinde gerçekleştirilecek olan etkinlik sonrası Güney Doğu Anadolu Bölgesi ve İç Anadolu Bölgelerinde de gerçekleştirilecek olan etkinlik ile 7 bölgede 7 farklı çalıştay tamamlanmış olacak.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme