DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Bata Malatya'ya Müjdeyi Verdi

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Bata Malatya'ya Müjdeyi Verdi

Malatya’da mümbit topraklarını suyla buluşturma çalışmalarına büyük önem veren DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, Malatya Pütürge Miryaylası Barajı işinin ihale sürecinin tamamlandığını ve işin yapım sözleşmesini imzaladıklarını müjdeledi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Malatya’ya yaptığı yatırımlarla Malatya ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Malatya ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
İHALE SÜRECİ TAMAMLANAN PROJENİN YAPIM SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
Malatya Pütürge Miryaylası Barajı yapım işinin ihale işlemlerinin tamamlanarak yapım sözleşmesinin imzalandığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA “Projenin ihale süreci tamamlanmış olup, işin yapım sözleşmesini imzaladık. Projenin tamamlanması ile 7.900 dekar tarım arazisinin basınçlı borulu modern sistem ile sulanması sağlanacaktır. Projenin Malatya ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
MİLLİ EKONOMİYE YILLIK 30 MİLYON TL ZİRAİ GELİR ARTIŞI
Genel Müdür Mehmet Akif BALTA ”Malatya Pütürge Miryaylası Barajı, Malatya il merkezinin 72 km güneydoğusunda bulunan Pütürge ilçesinin 5,9 km güneydoğusunda Örnek köyü sınırları içerisinde Çukur Deresi üzerinde yer almaktadır. Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde temelden 75 metre yüksekliğinde ve 3 milyon 400 bin metreküp depolama kapasitesi ile 7.900 dekar tarım arazisi sulanarak milli ekonomiye yıllık 30 milyon TL zirai gelir artışı sağlanacaktır.” dedi.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme