Elvin Masallar Diyarında İllüstrasyon aşamasında

Elvin Masallar Diyarında İllüstrasyon aşamasında

SHU Hakan Berktaş’ın uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı Elvin Masallar Diyarında kitabı illüstrasyon aşamasına geldi. Oldukça üretken bir yazar olan Hakan Berktaş, bundan önce de Reisi Neden Sevdik ve Alzheimer Başucu kitabını kitap severlerle buluşturmuş, her iki kitap da okurlar tarafından büyük bir beğeniyle karşılanmıştı. Hakan Berktaş, Elvin Masallar Diyarında kitabında popüler kültürle zihinleri yozlaştırılan ve farklı nitelikteki masallarla zihinsel dünyaları iğdiş edilen miniklerin hayal dünyalarında yeni bir çığır açabilmek adına Elvin Masallar Diyarında kitabına başladığını ifade ederek, “Maalesef masal denilince batının bizlere dayattığı Pamuk Prenses, Rapunzel, Kül Kedisi Sindrella, Deniz Kızı, Kibritçi Kız, Kırmızı Şapkalı Kız, Kurbağa Prens, Hansel ve Gretel gibi masal kahramanları karşımıza çıkmaktadır. Bu masal kahramanları da çocuklarımızın hayal dünyalarında farklı nitelikte kırılmalara yol açmaktadır. Ben de bu kırılmalardan yola çıkarak bu masal kahramanlarının hayatımızda hiçbir yeri olmadığına dair çocuklarımızın zihinlerinde yepyeni bir ufak açmak adına bu masalları kendi kızım olan Elvin’in bakış açısından yeniden yorumlamış bulunuyorum” dedi. 
Batının dayattığı masal kahramanlarına getirdiği yeni yorumun beğenileceğine dair umudu olduğunu dile getiren Berktaş, “Çocuklar hayal kurar, çocuklar masal kahramanlarından etkilenir. Biz de çocukluğumuzda anne babamızın bize aldığı masal kitaplarındaki kahramanlara öykündük, bu masal kahramanlarından birisi olmayı diledik. Aslında Türkiye’de edebiyatla iştigal eden yazar ve çizerlerimizin çocuklarımızın zihin dünyalarına yönelik çok kapsamlı ve hayal dünyalarını genişletecek nitelikte hikaye ve masal kitapları üretmesinin şart olduğunu düşünüyorum. Zaten kendimize ait değerlerimiz olmadığı için batı bu masal kahramanlarıyla bizim zihinsel dünyamızı işgal etmiş durumdadır. Elvin Masallar Diyarında kitabım işte batının bize dayattığı masal kahramanlarına karşı bir duruş olarak kabul edilmelidir” diye konuştu. 
Elvin Masallar Diyarında kitabının redaksiyonlarının bittiğini, kitabın illüstrasyon aşamasına geldiğini ifade eden Berktaş, “Kitabımızı piyasanın en usta çizerlerinden Rüstem Yılmaz illüstre edecek. Kitabımızda şimdiye kadar 10 masal üzerinde çalışmış bulunuyorum. Bu sayı belki artabilecektir. Karikatürist Rüstem Yılmaz’ın çizgileriyle daha da değerlenecek olan kitabımıza kitapseverlerin yine teveccüh göstereceğine inancım tamdır. Şimdiye kadar belki de hiç düşünülmemiş ve akla gelmemiş böylesi bir kitabı okurların beğenisine sunmaktan inanın ben de gurur duyuyorum” açıklamasını yaptı.


 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme