Endüstriyel Temizlik Sektörü WORLD CLEAN EXPO 'ya Hazırlanıyor

Endüstriyel Temizlik Sektörü WORLD CLEAN EXPO 'ya Hazırlanıyor

Sektör, bu yıl yüzde yüz Türk sermayeli SHK Fuarcılık tarafından 9.10.11 Mart 2023 ‘te düzenlenecek “WORLD CLEAN EXPO” Endüstriyel Temizlik Teknolojileri Fuarı ve Zirvesi ‘n de bir araya gelecek.

Endüstriyel temizlik sektörü pandemiye rağmen tüm dünyada büyümeyi sürdürüyor. 2021’de 56.4 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olan sektörün bu yılı yüzde 3.89 büyümeyle kapaması öngörülüyor.

SHK Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Sevda KORKMAZ;

Türkiye güçlü ekonomisi ve stratejik konumu ile mükemmel bir iş merkezidir. Ayrıca son 15 yılda inşaat sektöründe yaşanan pozitif büyüme sayesinde endüstriyel temizlik sektörünün Avrasya bölgesindeki yükselen pazarı oldu. Kamu projelerinin %24 oranında artması, havaalanı sayısının 27’den 73’e, 5 yıldızlı otel sayısının 712’den 850’ye yükselmesi ve AVM sayısının 2022’de %25 büyüyerek 718’e ulaşması gibi gelişmeler; Türkiye’nin endüstriyel temizlik sektöründeki pazar payının 2021 yılında 42 milyar TL’den 55.5 milyar TL’ye yükselmesini sağladı.

SHK Fuarcılık olarak Endüstriyel Temizlik Sektörünün çatı kuruluşu TESİYAD Temizlik Sanayici İhracatçı ve Yatırımcı İş Adamları Derneği ile bir araya gelerek uzun zamandır fuarımızın hazırlıklarını yapıyoruz. Dünya’nın 60 ülkesine ihracat yaparak yaklaşık 5 Milyar dolarlık bir döviz kazandıran İş İnsanlarından oluşan TESİYAD ile beraber Halı Yıkamacılar Konfederasyonu (HAYKON), Federasyonlar, dernekler sektörümüzün önde gelen firmaları fuarımızı desteklemektedirler.

Fuarımız da, halı yıkama makinaları, buharlı temizlik makinaları, kağıt peçete ürünleri, çamaşırhane ekipmanları, kuru temizleme makinaları, dispanser ürünleri, oto yıkama
 

ekipmanları, çeşitli temizlik kimyasalları, tesis yönetimi, güvenlik sektörü, tekstil temizlik ürünleri sektörünün 20 alt dalını içeren ürünler yer alacaktır.

Fuarımızın hedefi üretim yapan firmalarımızı Berlin, Chicago ve Dubai de yapacağımız fuarlara taşıyabilmektir.

Basın toplantımızda bizlere destek veren Başta,

TESİYAD ve GAYE KİMYA Yönetim Kurulu Başkanı Hasan ŞİŞLİ,

HALI YIKAMACILAR KONFEDERASYONU (HAYKON) Başkanı Uğur Avni BAŞARIR,

HALI YIKAMACILAR FEDERASYONU Başkanı Sefa BAŞKURT

ESİLA Makina Yönetim Kurulu Başkanı Sinem ÇAK

AYDOS Makina Ortaklarından Taner Özbar İle Selim Yavuz ARIKAN,

RWM Makina Yönetim Kurulu Başkanı Taylan ARSLAN

PORTSİS Yazılım Serkan ERDOĞAN

AB KORUMA Özel Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah GÜNDÜZ

NOVIMOOD Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin ARABACI’ ya ve basın mensubu arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz, dedi.

TESİYAD ve GAYE KİMYA Yönetim Kurulu Başkanı Hasan ŞİŞLİ,

Kırmızı Çizgilerimizi Kaldırdık. Sektörün Gelişimi İçin Her Türlü Fedekarlığı Yapmaya Hazırız.

SHK Fuarcılık Firması ile uzun zamandır sektöre yapılacak fuar için istişare içerisindeydik. İnanıyoruz ki sektörün tüm aktörlerinin katılım sağlayacağı bir fuar olacak. Sektörümüz yaklaşık 4,5 Milyar dolar gibi bir bütçeye Dünya genelinde hitap etmekte. Dünya’nın özellikle makina konusunda önde gelen ve marka değeri kazanan ülkeleri Almanya, İtalya, Fransa ve benzeri çok hızlı üretim kapasitesine sahip Çin gibi Dünya devi ülkeleri geride bırakmanın onurunu ve gururunu TESİYAD üyesi arkadaşlarımızla yaşamaktayız. TESİYAD olarak arkadaşlarımız 60’ın üzerinde ülkeye ihracat yapmakta, birçok arkadaşımız ise Dünya genelinde önemli başkentler üzerinde tüm fuarlara katıldığı gibi buralarda da iletişim ofisleri ve üretim tesisleri ile markalarını koruyacak müdürlükleri ile hizmet vermektedir. Bu anlamda yapılacak olan fuarda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Ayrıca bizlere basın toplantımızda destek veren HAYKON Başkanı Uğur Avni Başarır, Halı Yıkamacılar Federasyonu Başkanı Sefa Başkurt, Ana Sponsorumuz AB Koruma Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Gündüz , firma sahipleri ve değerli basın mensuplarına teşekkür ederim, dedi.
 

Halı Yıkamacılar Konfederasyonu Başkanı (HAYKON) Başkanı Uğur Avni Başarır, sektörlerinin son dört yıldır özellikle pandemi nedeniyle oldukça sıkıntılı günler geçirdiğini hatırlatarak, yapılacak olan fuardan dolayı memnuniyetini belirtti.

Uğur Avni Başarır şunları söyledi:

“Bizler 2013 yılından beri sektörümüzün temsilcileri olarak 56 derneğimiz, 4

Federasyonumuz olarak bu oluşuma desteklerimizi sunmaya ve Halıcılık sektörünü bu organizasyona davet etmek ile iştirak etmesini sağlamak için elimizden geleni her şeyi yapacağız. Ben buradan sektör mensuplarımıza seslenmek istiyorum. Bizler artık geçmiş dönemlerde ki gibi değiliz. Artık her birimiz ayrı, ayrı iş insanıyız. Bunu özellikle belirtmek isterim. Günümüzde baktığınızda modernleşen bir Dünya’da sektörümüz 4,5-5 Milyar dolarlık bir sektör. Biz bunun içerisinde hizmet veriyoruz. Bizler de acizane temsilciliğini yapıyoruz. Bundan onur ve duyuyoruz. Bizler burada “Ekonomik Milliyetçilik” sloganı ile bir aradayız. Böyle de devam edeceğiz. Dünyanın halısını yıkıyoruz derken biz bunu bir slogan olarak değil, bütün paydaşlarımız Dünya ile rekabet eder hale gelmiş. Bütün bu arkadaşlarımızı fuara davet ediyoruz. Çünkü, sektörümüz böyle bir organizasyona tabir-i caiz ise açtı. Sektörü doyurmak ta inşallah burada ki arkadaşlarımız ile birlikte bizlere nasip olacak” dedi.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme