'Engellilik ve Fotoğraf' Konulu Konferans Düzenlendi

'Engellilik ve Fotoğraf' Konulu Konferans Düzenlendi

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim bölümü tarafından “Engellilik ve Fotoğraf, Malatya Fotoğraf Rotaları Eşliğinde” konulu konferans düzenlendi. 

Mustafa Necati Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa, Özel Eğitim Bölümü  Dr. Öğr. Üyesi Necati Çobanoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Abdulbaki Karaca, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Alişan Hayırlı, çektiği fotoğrafların hikâyelerini dinleyicilerle paylaştı.

22 ülke ve 70 şehir gezdiğini ifade eden Hayırlı, gezdiği yerlerde şuana kadar 500 bin fotoğraf çektiğini belirterek şunları söyledi:

“Ben fotoğrafı sadece fotoğraf için çekmiyorum. Önce insanım, sonra fotoğrafçıyım ilkesi doğrultusunda fotoğrafını çektiğim her insanla duygusal bağ kuruyorum. İnsanları, fotoğrafı çekilen bir obje gibi değil; derdine ortak olunan, dinlenen, sohbet edilen ve dostluk kurulan kutsal bir varlık olarak görüyorum. Fotoğraf günümüzün en etkili iletişim aracı. Ben de bunu en iyi şekilde kullanmaya çalışıyorum. Sizler de fotoğraf çekerek birçok insanın hayatına dokunabilirsiniz.”

Engellilerin hobi amaçlı fotoğraf sanatını öğrenebileceğini belirten Hayırlı, yetkililerin de buna yönelik adımlar atmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Konferans, soru cevap bölümün ardından sona erdi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme