Erdoğan: 10 Mart'ta seçim kararı alacağız

Erdoğan: 10 Mart'ta seçim kararı alacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, 10 Mart günü seçim kararı alınacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Gündem sapmasına yol açacak sürecin geride kalması ve seçim tartışmalarından çıkılması şarttır. Seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılması bize bu imkanı verecektir. Seçim sürecindeki gündemimizde deprem olacak. 10 Mart Cuma günü Anayasa'nın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının ertesi gün Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla süreci başlatıyoruz.

Türkiye'nin vakit kaybına, enerji israfına, dikkat dağınıklığına tahammülü yoktur. Bunun için, Türkiye için hemen şimdi diyoruz. Türkiye'nin, bu afetlerin yaralarını sarması, doğrudan ve dolaylı etkilerini toparlaması için güçlü bir yönetime, güçlü bir siyasi iradeye ihtiyacı vardır.

İkametgahını veya seçmen kaydını değiştiren depremzedelerin hak ve imkanlardan mahrum kalmamalarını sağlayacak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlıyoruz. Cazibe Merkezleri Destekleme Programını tüm destek bölgesi ilçelerimize teşmil ederek hepsinin 6'ncı bölge desteklerinden yararlanabilmesini temin ediyoruz. (Büşra İrem Çam – Birlik Haber Ajansı)

 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme