Faruk Dinç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Bir dizi temasta bulunmak üzere Malatya'ya gelen Mersin Milletvekili Faruk Dinç, depremzedeleri ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Mersin'de AK Parti listelerinden milletvekili seçilen HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Faruk Dinç, Malatya'da konteyner kentte kalan depremzedeleri dolaşarak sorun ve sıkıntılarını dinledi.
HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu ve beraberindeki heyetle birlikte konteyner kent ziyaretlerini tamamlayan Dinç, yine konteynerlerde kalan basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Burada yaptıkları ziyaretlerde elde ettikleri izlenimleri aktaran Dinç, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
İlk olarak Yeşilyurt ilçesi Kiltepe Mahallesi'ndeki bir taziyeye katılan Dinç, daha sonra aynı mahalledeki çadırlarda kalan vatandaşları ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi. 
Kaynarca Mahallesinde bulunan Konteyner kenti de dolaşan Dinç ve beraberindeki heyet, daha sonra Kongre ve Kültür Merkezi arkasında bulunan ulusal ve yerel basının kaldığı konteynerleri ziyaret etti.
Dinç, bir araya geldiği basın mensuplarında depremzedelerin sorunlarına ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
"Depremzedeler her toplantımızın birinci gündem maddesi olmuştur"
Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu ve Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer ile birlikte depremzedeleri ziyaret ettiklerini anımsatan Dinç, "Biz HÜDA PAR olarak depremin ilk anından bugüne kadar ve bundan sonraki süreçte de her zaman depremi gündemimizde tuttuk. Her toplantımızda, toplantımızın birinci gündemi deprem oldu. Çünkü depremde vatandaşlarımız ciddi acılar yaşadı. Kimisi evladını kaybetti, kimisi babasını, kimisi annesini, kimisi kardeşlerini kaybetti. Biz de bugün Malatya'da yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızı, çadırlarda kalan depremzede kardeşlerimizi ve konteyner kentte kalan vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Onların sorun sıkıntılarını dinledik, not aldık. İnşallah bunların çözümü için de çalışacağız. Depremzede vatandaşlarımızın birinci sorunu barınmadır. Özellikle çadırda kalan vatandaşlarımızın birinci olarak istekleri bir konteynere sahip olması, bir konteynere yerleşmesidir. Konteyner kentte kalan vatandaşlarımızın şikayetlerinden bir tanesi de hijyen konusudur. Elbiselerini yıkamak için çamaşır makinelerin yetersiz olduğu konusunda şikayetlerini duyduk. Tabi psikolojik destekle ilgili bazı eksiklikler de var. İnşallah bunların çözümü için çalışacağız."
"Tüm siyasi partiler kutuplaştırıcı dil kullanmadan, ötekileştirmeden, uzlaşıcı bir dil kullanmalı"
28 Mayıs seçimi için sahada çalıştıklarına vurgu yapan Dinç, "Memleketin dört bir yanında biz sahaya indik ve inşallah 28 Mayıs seçiminde de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrardan başkan yapacağız. Memleketimizin, toplumumuzun huzur ve barış içerisinde bu seçimi geçirmesi için de gayret edeceğiz. Yetkililere ve siyasi partilere çağrımız şudur; tüm siyasi partilerin kutuplaştırıcı dil kullanmadan, toplumu ötekileştirmeden, uzlaşıcı bir dil kullanması ve manipülatif kirli algılardan da uzak durmasıdır. Memleketin faydasına olan bir siyasetin yapılması ve siyasetin de temel amacı halka hizmet olmasını bu vesileyle burada hatırlatmış olalım." dedi. 
HÜDA PAR'a yönelik yapılan ötekileştirme ve suçlamalara karşı da çağrıda bulunan Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz diyoruz ki, ötekileştirmeyin. Eğer ötekileştirirsek bu, topluma ciddi bir şekilde zarar verecek, memlekete zarar verecek. Bu konuda da özellikle bilinçli olarak ötekileştiren, manipüle edenlerin çoğuna da suç duyurusunda bulunduk. Bu konuda bile bile, 85 milyon vatandaşın gözlerinin içine baka baka, yüzü kızarmadan bize iftira atanlar da hukuk önünde hesap verecekler."  
HÜDA PAR'a atılan iftiralara yönelik sorulan bir soruya verdiği yanıtta Dinç, "Tamamen iftira. İddia değil tamamen yalan. Hiçbir aslı astarı olmayan şeyler. Aynaya bakıp gördükleri kendi iç kötülüklerini çıkıp halkın karşısında söylüyorlar ya da kendi kirli ilişkilerini perdelemek için HÜDA PAR'ı hedef gösteriyorlar." ifadelerini kullandı. 
"Meclis'e gider gitmez ilk işimiz kalıcı konutların bitimini hızlandırmak olacak"
Kalıcı konutların bitmesi için yoğun çaba sarf edeceklerini kaydeden Milletvekili Dinç, "İnşallah biz Meclis'e gideceğiz, bugünden sonra kalıcı konutlarının bitimini hızlandırmak için çalışacağız, vatandaşın da bir talebi buydu. Vatandaş bir an önce eve geçmek istiyor. Çünkü çadır da zor, konteynerde de şartlar çok zor. Havalar da sıcak. Havalar ısındıkça vatandaş daha fazla mağduriyet yaşayacak. Bu mağduriyetlerin uzamaması adına inşallah konutların hızlı bitimi için de girişimlerde bulunacağız." 
Basın mensuplarının matbaa ile ilgili sıkıntılarının olduğunu dile getiren Dinç, "Matbaa ile ilgili sıkıntı var. İhalelerin gazetelerde yayınlanamamasıyla ilgili de notumuzu aldık. İnşallah bunu da değerlendireceğiz. Yapılması gereken neyse bunun üzerinde çalışmalarımızı yapacağız." dedi.

Bakmadan Geçme