Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Önemli Başarı

Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Önemli Başarı

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Sedat Yaşar, Prof. Dr. Serdar Altın ve Doç. Dr. Fatih Bulut’un “Düşük Fiyatlı ve Uzun Ömürlü Sodyum-İyon Bataryalar" projesi Çin Ulusal Doğa Bilimleri Vakfı (NSFC) ile TÜBİTAK arasındaki İkili İşbirliği Programı kapsamında desteklenmesine karar verildi.

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Yaşar’ın yürütücüsü olduğu, Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Altın ve Doç. Dr. Fatih Bulut’un araştırmacı olarak yer aldığı “Düşük Fiyatlı ve Uzun Ömürlü Sodyum-İyon Bataryalar” 122N559 numaralı projesi 2566 - Çin Ulusal Doğa Bilimleri Vakfı (NSFC) ile TÜBİTAK arasındaki İkili İşbirliği Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Proje ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Sedat Yaşar, projenin konusu hakkında şunları söyledi:

“2030’lu yıllarda ticarileşme potansiyeli yüksek olan ve Li-iyon pillerin yerini alması beklenen Na-iyon piller yoğun olarak çalışılmaktadır. Na-iyon pillere farklı bir bakış açısı ile yaklaşan ve Metal Organik Kafes (MOF) yapılardan üretilecek kompozit nano anot elektrot malzemelerin üretileceği ‘Düşük Fiyatlı ve Uzun Ömürlü Sodyum-İyon Bataryalar’ adlı ikili iş birliği projesi, Çin Central South Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Xiaobo Ji ve ekibinin üreteceği katot elektrot malzemeler ile oluşturulacak olan Na-iyon full-cell bataryaları konu edinmektedir.”

Prof. Dr. Yaşar, son olarak projenin 36 ay süreli olduğunu ve toplam bütçesinin 4 milyon Türk lirası değerinde olduğunu belirtti.

Bakmadan Geçme