• Haberler
  • Eğitim
  • Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi, İnsansız Hava Aracı Yarışmasında Dereceye Girdi

Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi, İnsansız Hava Aracı Yarışmasında Dereceye Girdi

Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi, İnsansız Hava Aracı Yarışmasında Dereceye Girdi

Malatya Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan “Gözümüz Yükseklerde” takımı, TEKNOFEST Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Sabit Kanat kategorisinde Türkiye üçüncüsü olma başarısını gösterdi.

Takımda yer alan öğrenciler Ramazan Ensar Elmas, Zehranur Gönültaş, Dilara Kevser Özden, Davut Tuğra Mutlu, Esma Unutur, Sultan Toprak, Mustafa Fatih Delikurt, Berkay Arda Yılan ve Mustafa Delibaş, danışman öğretmen Mehmet Güran rehberliğinde yoğun bir hazırlık sürecinin ardından elde ettikleri bu başarıyla Malatya’nın gururu oldu.

Başarılı ekip, çalışmalarında kendilerine destek veren Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) ana sponsorluğunda yarışmaya katıldı. MAGİNDER, öğrencilerin başarı yolculuğunda yanlarında olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, “Gençlerimizin hayallerine kanat çırpmasına katkı sağlamak bizim için gurur kaynağıdır” açıklamasında bulundu.

Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi öğrencilerinin bu derecesi, hem okul hem de Malatya adına büyük bir başarı olarak kayıtlara geçti.

Bakmadan Geçme