Geleceğin Öğretmenleri İçin 'STEM' Eğitimi Verildi

Geleceğin Öğretmenleri İçin 'STEM' Eğitimi Verildi

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Funda Okuşluk tarafından Eğitim Fakültesi Akıllı Sınıf’ta STEM eğitimi verildi.

Doç. Dr. Funda Okuşluk, verilen eğitimin 1’e 1000 projesinin ilk ayağını oluşturduğunu belirtti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde görev yapan 1000 öğretmen ile gerçekleştireceği STEM eğitimlerinin hazırlık aşamasında olduğunu ve yakında startının verileceğini dile getiren Okuşluk “Projeye katılıp eğitim alan 1000 öğretmen kendi okullarındaki öğrencilerine STEM eğitimi verebilecektir. Böylece özellikle kırsal bölgelerdeki çocuklarımıza STEM eğitimi ulaştırılmış olacaktır. Bugün başlattığımız eğitimi alan öğrencilerim 1’e 1000 projesinin görevlileri olacak hem mesleki deneyim kazanacak hem de proje çalışmalarında bulunmuş olacaklar. 1’e 1000 projesi hayata geçtiğinde üniversitemizin eğitim alanındaki tanınırlığına önemli bir katkı sağlanacak ve aynı zamanda ilimiz eğitim turizminin başkenti olma yolunda bir adım atmış olacaktır.” dedi.

Uygulanan eğitim programında Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat, Girişimcilik ve Matematik gibi konularda disiplinler arası bir eğitim yaklaşımı kazandırmak hedefinde olduğunu söyleyen Doç. Dr. Funda Okuşluk, öğrencilerin üst düzey düşünme becerilerini, üretme becerilerini ve girişimcilik kapasitelerini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Funda Okuşluk, öğrencilerin bu eğitim ile konuyu öğrenmekle kalmayıp, aynı zamanda tasarım yaparak ve ürün odaklı bir şekilde konuları öğrenebildiklerini, yaratıcılıklarını artırabildiklerini ve bilgi paylaşımlarında bulunarak akademik gelişimlerine katkı sağlayabileceklerini dile getirdi.

Konuşmasının devamında “STEM” eğitimini destekleyen kuruluşlara değinen Okuşluk şunları ifade etti:

“Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) bilişsel süreçleri ve üretim becerilerini artırmak amacıyla STEM eğitimini destekler. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) da STEM eğitiminde başarılı öğrenci ve öğretmenleri ortaya çıkarmak için proje çalışmaları yapmakta ve yarışmalar düzenlemektedir. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da STEM eğitimine önem ve destek vermektedir. Bu tür çalışmaları takip etmeniz de faydanıza olacaktır.”

Program öğrencilerin “STEM Atölyesindeki” malzemeleri ve cihazları incelemeleri ile son buldu.

Eğitim 12 hafta boyunca düzenli bir şekilde devam edecek.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme