• Haberler
  • Gündem
  • 'Gerçek Anlamda Yetkin ve Donanımlı Bireyler Yetiştirmeliyiz'

'Gerçek Anlamda Yetkin ve Donanımlı Bireyler Yetiştirmeliyiz'

Malatya'da öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen Nurettin Topçu Öğretmen Akademisi düzenlenen törenle açıldı.

MALATYA (MHA) - Malatya’da öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen Nurettin Topçu Öğretmen Akademisi düzenlenen törenle açıldı.

 

Açılış programına Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcısı Ali Açıkgöz, Yeşilyurt Kaymakamı Hasan Hüseyin Uzan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Katipoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, akademisyenler ve öğretmenler katıldı.

 

Törende konuşan Vali Seddar Yavuz, dünya ile birlikte Türkiye’nin de büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini belirterek, “Bilginin bu kadar hızlı üretildiği, yayıldığı ve aynı hızla eskidiği bir dönem hiç yaşanmadı. Artık eski alışkanlıklarla, ezberlerle bu ülkeyi rekabet edebilir bir konuma getirmemiz mümkün değil. Gerçek anlamda yetkin ve donanımlı bireyler yetiştirmeliyiz” dedi.

 

“Bilimi, aklı ve inancı birleştirerek erdemli, çalışkan, sorgulayan bir toplum olmalıyız” diyen Yavuz, öğretmenlere duyduğu saygıyı vurgulayarak, “Sizleri muhabbetle seven, dertlerinizi yakından takip eden bir kardeşiniz olarak söylüyorum: Her zaman yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

 

Deprem sonrası öğretmenlerin gösterdiği gayrete de değinen Vali Yavuz, “Çocuklarınızı yalnız bırakmadınız, okullarınıza koştunuz, onları sevgiyle kucakladınız. Bu fedakârlığınız için minnettarım” dedi.

 

Program, müzik dinletisi ve akademi binasının gezilmesiyle sona erdi.

Bakmadan Geçme