• Haberler
  • Politika
  • Göçer, 'sandık yoksa demokrasi yok' diyerek parti içi uygulamalara sert tepki gösterdi

Göçer, 'sandık yoksa demokrasi yok' diyerek parti içi uygulamalara sert tepki gösterdi

Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer, yaşanan disiplin sürecinin gerekçesinin parti tüzüğüne ve demokrasi anlayışına aykırı uygulamalara karşı duruşu olduğunu ifade etti

MALATYA (MHA) - CHP’de kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer, “sandık yoksa demokrasi yok” diyerek parti içi uygulamalara sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında kamuoyuna kapsamlı ve sert açıklamalarda bulundu. Göçer, yaşanan disiplin sürecinin gerekçesinin parti tüzüğüne ve demokrasi anlayışına aykırı uygulamalara karşı duruşu olduğunu ifade etti.

Basın toplantısında konuşan Göçer, sözlerine disiplin sürecinin nasıl başladığını anlatarak başladı. Türkiye’de cumhuriyetin ilanından bu yana demokrasinin yerleşmesi için mücadele edildiğini belirten Göçer, “Bizler demokrasiye inanmış insanlarız. Demokrasi, halkın iradesinin yönetime yansımasıdır. Bizim tüm mücadelemiz budur” ifadelerini kullandı.

CHP’den istifa etmek ya da başka bir partiye geçmek gibi bir niyetinin hiçbir zaman olmadığını vurgulayan Göçer, “Bizim asla ve asla partimizden istifa etmek veya başka bir partiye geçmek gibi bir niyetimiz olmamıştır. Biz sonuna kadar Cumhuriyet Halk Partiliyiz” dedi.

Parti içi süreçlere ilişkin eleştirilerini sürdüren Göçer, Malatya’da yürütülen delege ve kongre süreçlerinde sandık kurulmadığını iddia ederek, bu durumu sert sözlerle eleştirdi. Göçer, “Yazıhan’da delege seçiminde sandık kurulmadı. Diğer ilçelerde de kurulmadı. Biz sandığın olmadığı hiçbir yerde demokrasinin olmadığını söyledik” şeklinde konuştu.

Belediye başkanı olarak göreve geldiği ilk günden bu yana tarafsız bir anlayışla hizmet ettiğini belirten Göçer, parti içindeki yanlışlara sessiz kalmalarının beklenmemesi gerektiğini dile getirdi. Göçer, “Bu, partide yapılan yanlışlara da sessiz kalacağımız anlamına gelmez. Yanlışlara karşı susmayacağız” ifadelerini kullandı.

Parti yönetim anlayışını da eleştiren Göçer, “Kendisini seçecek insanları kendisi seçen bir anlayış var. Sandık kurmadan delegeleri belirleyip, sonra demokrasi var demek mümkün değildir” dedi. Bu anlayışa karşı duracaklarını vurgulayan Göçer, bunun bedeli ne olursa olsun mücadele edeceklerini söyledi.

Malatya’daki siyasi tabloya da değinen Göçer, CHP’nin uzun yıllardır kentte istenilen başarıyı yakalayamadığını belirterek, “Yıllardır Malatya’da bir milletvekilini iki yapamıyoruz. Büyükşehir, Battalgazi, Yeşilyurt kazanılamıyor. Ama bunu sorguladığınızda belli bir rant grubunun hedefi oluyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Disiplin sürecini bir onur meselesi olarak gördüğünü dile getiren Göçer, “Eğer partideki yanlışları, antidemokratik uygulamaları dile getirdiğimiz için disipline sevk ediliyorsak, bu bizim için bir şereftir, bir onurdur” dedi.

Göçer, kendisinin herhangi bir adli suçla değil, siyasi eleştiriler nedeniyle disipline sevk edildiğini vurgulayarak, “Biz Türk Ceza Kanunu’nda yer alan dolandırıcılık, rüşvet, irtikap gibi suçlarla yargılanmıyoruz. Bu suçları işleyenler hesap versin” şeklinde konuştu.

Parti içinde kendisine istifa baskısı yapıldığını da iddia eden Göçer, buna rağmen görevini sürdürdüğünü belirtti. Hizmet anlayışında hiçbir ayrım yapmadığını ifade eden Göçer, “Alevi, Sünni, Kürt, Türk ayrımı yapmadan hizmet ettik, etmeye devam ediyoruz” dedi.

Genel merkeze de çağrıda bulunan Göçer, parti içinde sorunların iletilebileceği mekanizmaların işlemez hale geldiğini savunarak, “Genel merkezin gözlerini ve kulaklarını halkın sesine açması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının soru-cevap bölümünde, başka partilerden kendisine teklif gelip gelmediği sorusuna yanıt veren Göçer, çeşitli tekliflerin olabileceğini ancak hiçbirini değerlendirmediklerini belirterek, “Bizi il yönetimi değil, Yazıhan halkı seçti. Biz halkın oyuna ihanet etmeyiz” dedi.

CHP içinde kendisine destek olup olmadığı sorusuna ise Göçer, “Demokrasiye inanan herkes, parti ayrımı yapmaksızın yanımızda” yanıtını verdi.

Disiplin sürecinin sonucunu bekleyeceklerini ifade eden Göçer, istifa etmeyeceklerini bir kez daha vurgulayarak, “Biz bu partiye bir ilçe kazandırarak geldik. İstifa etmesi gerekenler, yıllardır seçim kazanamayanlardır. Biz partimizden istifa etmiyoruz, sonuna kadar partiliyiz” dedi.

Açıklamalarının sonunda mücadele mesajı veren Göçer, “Cumhuriyet Halk Partisi kimsenin tek elinde değildir. Antidemokratik uygulamalara karşı sonuna kadar direneceğiz. Zaman ve tarih kimin haklı olduğunu gösterecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme