Gürkan, 'Türkiye istikrarlı bir yürüyüş içerisindedir, Erdoğan'a destek verin''

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı 15 Mayıs'ta tekrardan ülkemizin başına getireceğiz. Bu istiklalin, istikbalin ve istikrarın devam etmesini sağlayacağız.' dedi.

Gürkan, beraberinde AK Parti Milletvekili Adayları ile birlikte Özsan Sanayi Sitesinde esnaflar ile toplantı yaptı.

 

AK Parti Milletvekili Adayı Ramazan Özcan, “Türkiye bir istikrarın devamının eşiğindedir. 14 Mayıs’ta 21 yıllık AK Parti’nin bu ülkedeki büyük dönüşümün devamı olacak. Bu konuda Pazar günü yapılacak seçimlerde de bir oyunuzu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir oyunuzu da AK Parti’ye vermenizi sizlerden istirham ediyorum.” dedi.

 

AK Parti Milletvekili Adayı Vahit Atalan, “6 Şubat depreminin gölgesinde bir seçim propagandası yürüttük. Rabbim bir daha böyle afetlerle bizleri karşılaştırmasın.  Depremden sonra Malatya’da konutların ve ticarethanelerin bir kısmı zarar gördü. İçiniz rahat olsun biz bu konutları da dükkânları da yapacağız. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, depremin ilk gününden bu güne 3 kere Malatya’ya geldi. En son geldiğinde 6 bin 400 konutun temelini attı. Bugün itibariyle de 10 bin konutun temeli atılmış durumdadır.” İfadelerini kaydetti.

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “6 Şubat’ta büyük iki deprem yaşadık. Bu depremin yaralarını devlet, millet el ele vererek saracağız. Bu süreçte belediyemiz ve belediyelerimiz hakikaten tarih yazdı.  "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz/ Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde." Deprem oldu, MOTAŞ’a bağlı bütün otobüsler çadır haline geldi mi? Belediyemizin bütün sosyal merkezleri, hizmet binaları, spor merkezleri, etüt merkezleri, yaşam merkezleri, sanat merkezleri, yaşam merkezi haline geldi mi? BELSOS şirketimiz tarafından sıcak yemek dağıtımı yapıldı mı? Ekmek Fabrikamız günlük 300 bin ekmek dağıtıp çıkarıyor mu? 3500 tane yeni iş yeri kurulmuş mu? Kuraları çekiliyor mu? Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile 2500 sanayi iş yerinin onayı çıktı mı? 714 tanesinin temeli atıldı mı? Şu anda belediyemiz bütün bu organizasyonları yapmıyor mu? Koordinasyon Büyükşehir Belediyesinin İtfaiye Dairesi Başkanlığında yapılıyor. Malatya emin ellerdedir. Biz Malatya’nın planlaması içinde ilgili arkadaşları çağırdık. Şu anda Çevre, şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bir taraftan da danışman müşavir firmalar vasıtasıyla, şehrimizin planlaması yapılıyor. Şehrimizin planlamasına bir standart koyduk ve dedik ki, ‘şehrimiz yerinde dönüşecek, bütüncül plan yapılacak ve şehrin belleğine, hafızasına, kimliğine, omurgasına, sosyolojik ve demografik yapısına zarar vermeden bir şehir planlaması yapılacak’ dedik. Çalışmalarımız da bu çerçeve içerisinde yürütülüyor. Allah’ın izniyle bunun üstesinden de geleceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız Malatya ile ilgili tüm iş ve işleyişi yakinen takip ediyor.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti için destek ve oy isteyen Gürkan, “14 Mayıs’ta bir seçim var. Sizlerden ricam Türkiye bir istikamet aldı ve istikrarlı bir yürüyüş içerisindedir. İstikbale ve istiklale doğru yürüyor. Bu yürüyüşü bozmak isteyenler var. Bunlara dikkat etmemiz lazım. Ben inanıyorum ki bizim vatandaşlarımız, hemşerilerimiz sandığın başına gittiği zaman vicdanın sesini dinleyerek, oylarını gönül rahatlığıyla vicdanlarını müsterih edecek şekilde kullanacaklardır. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı 15 Mayıs’ta tekrardan ülkemizin başına getireceğiz. Bu istiklalin, istikbalin ve istikrarın devam etmesini sağlayacağız.” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme