• Haberler
  • Gündem
  • Gürlek: 'Liyakat ve şeffaflığı esas alan bir anlayışı sürdüreceğiz'

Gürlek: 'Liyakat ve şeffaflığı esas alan bir anlayışı sürdüreceğiz'

Gürlek sosyal medya açıklamasında adalet sisteminde öngörülebilirlik ve adalet duygusunun güçlendirilmesine dikkat çekti

Adalet Bakanı ve Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanı Akın Gürlek, ilk HSK toplantısına başkanlık ettiğini belirterek, liyakat ve şeffaflık esaslı bir anlayışı sürdüreceklerini ifade etti.

Adalet Bakanı ve Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ilk HSK toplantısına başkanlık ettiğini duyurdu. Gürlek, "Adalet Bakanı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Başkanı sıfatıyla ilk HSK toplantımıza başkanlık ettik." ifadelerini kullandı. Görevi yargı teşkilatının sorumluluğu ve milletin adalet beklentisini gözeterek yürüteceklerini belirten Gürlek, "Bu önemli görevi, yargı teşkilatımızın sorumluluğunu ve milletimizin adalet beklentisini gözeterek yürüteceğiz." dedi.

Gürlek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Liyakat, ehliyet ve mesleki yeterliliği esas alan; şeffaf, öngörülebilir ve adalet duygusunu güçlendiren bir anlayışı kararlılıkla sürdüreceğiz. Yargı teşkilatımızın en önemli kurumlarından biri olan Kurulumuzun çalışmalarına katkı sunacak olmaktan büyük bir onur duyuyorum. İlk toplantımızın yargı camiamız ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum." (İLKHA)

Bakmadan Geçme