Gürsoy 'Yeşilyurt Bizim Sevdamız'

Gürsoy 'Yeşilyurt Bizim Sevdamız'

Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Alper Gürsoy ve CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, Yeşiltepe  Mahallesi'nde düzenlenen bir toplantıda esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Kalabalık bir katılımın olduğu buluşmada, CHP'li adaylar halkın sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerini paylaştılar.
Gürsoy, öncelikle depremzedelere yönelik yapılan sözlerin gerçekleşmemesi ve mağduriyetin devam etmesi konusunda sert eleştirilerde bulundu. Bir yıldan fazla bir süredir depremzedelerin evlerinin yapılmadığını ve vaatlerin seçim sonrası unutulduğunu dile getirdi. Kendi deneyimlerinden de örnekler vererek, biz depremden de buradaydık, depremden sonrada buradayız. Patron sizsizin. Bize yetkiyi verin hep beraber güzel günleri birlikte yaşayalım. Halkla buluşmasında öne çıkan bazı projeler büyük alkış aldı. 
•    Belediye güvencesiyle maliyetine konutlar üretilecek.
•    Yapısal olarak güçlendirme çalışmaları yapılacak; evler, okullar ve ibadethaneler güvenli hale getirilecek.
•    Konteyner kentlerde yaşam koşulları iyileştirilecek.
•    İhtiyaç sahibi ailelere bebekler için Yeni Doğan Paketi, 3-6 yaş çocuklar için ücretsiz Halk Süt desteği gibi destekler sağlanacak.
•    İlköğretim ve lise öğrencilerine eğitim yardımları yapılacak.
•    Ailelerin ısınma masraflarını hafifletecek destekler sunulacak.
•    Emeklilere ve engellilere yönelik sosyal tesislerde geçerli yemek kartları verilecek.
•    Geçicic barınma sorunu en kısa sürede kalıcı olarak yapılacak konutlarla çözüme kavuşturulacak.
Ayrıca, yeni yaşam alanları ve tesislerin kazandırılması için çeşitli projeler hayata geçirileceği ve altyapı sorunlarının çözüleceği belirtildi. 
CHP adayı Gürsoy, Yeşilyurtumuzn güçlenerek yaşaması ve kalkınması için gece gündüz çalışacaklarını ve halkın sorunlarını çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi. Yeşilyurt bizim sevdamız” dedi.

Bakmadan Geçme