Hasar Tespit Raporlarına Karşı İtiraz ve Yargı Yolu

28. Dönem Malatya Bağımsız Milletvekili Adayı Av. Tahsin Yaşar, binaların hasar durumlarına ilişkin idari yargı sürecine dair değerlendirmelerde bulundu.

HASAR TESPİT RAPORLARI TEK BAŞINA DAVA KONUSU EDİLEMEZ.
Avukat Tahsin Yaşar “7269 Sayılı Kanun 13. maddesi uyarınca sadece hasar tespit raporları aleyhine idari yargıya gidilmesi mümkün değildir. Ancak tahliye, yıkım, hak sahipliği, hak sahibi olamama yönünde verilen kararlar ve bu kararların dayanağı olan çevre şehircilik il müdürlüklerinin “az hasar, orta hasar, ağır hasar” şeklindeki tespitler birlikte dava konusu edilebilir.” dedi.
HUKUK HUKUKÇULARIN İŞİDİR. LÜTFEN HUKUKU HUKUKÇULARA BIRAKIN.
Yaşar “Hasar tespit raporları uyuşmazlıkları DASK uyuşmazlıkları, Konut-işyeri Sigortası uyuşmazlıkları, Müteahhide karşı açılması muhtemel davalar vb. deprem ve deprem ile birlikte oluşan hukuki problemlerde lütfen bizden destek alın. Ben hukukçuyum, avukatsız idari yargı davası açmaya çalışmak hasta bakıcının ameliyata girmesi kadar abesdir. Herkes kendi işini yapacak. Hukuk basit bir dilekçeden ibaret değildir. Hukuk usul-kurallar bütünüdür. Bunları sade vatandaşın bilmesi mümkün değildir.” şeklinde konuştu.
BEN SİYASETÇİ OLARAK DEĞİL HERKESİN VEKİLİ OLARAK İNSANLARA FAYDALI OLMAK İÇİN BURDAYIM.
Deprem mağdurlarına her tülü desteğe hazır olduklarını ifade eden 28. Dönem Milletvekili Seçimleri Malatya Bağımsız Milletvekili Adayı olarak giren Av. Tahsin Yaşar “Oy veren de vermeyen de bizim yurttaşımız. Seçim bitmiştir. İnsanlara faydalı olmak temel amacımızdır. Bunun için çalışmaya devam etmekteyiz. Hukuk büromuz 7/24 esaslı olarak destek hizmeti vermektedir. Deprem mağdurlarına her türlü desteğe hazırız. İnternetten büromuzun her türlü iletişim bilgisi vardır. Deprem süresince de bize ulaştılar. Her zaman da ulaşabilirler. Bu vesile ile tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme