'Hayat Kurtaran Gençlik' Projesinde İkinci Dönem

'Hayat Kurtaran Gençlik' Projesinde İkinci Dönem

İnönü Üniversitesi Yeni Fikirler Topluluğu, AFAD ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) iş birliğinde düzenlenen “Hayat Kurtaran Gençlik” projesinin ikinci dönem tanıtım programı Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın, TÜGVA İl Temsilcisi Mesut Demir, AFAD İl Eğitim Şube Müdürü Emrah Altuntaş, Önder Vakfı İl Temsilcisi Abdurrahman Taşkesen ve akademik personel ile öğrenciler katıldı.

“Hayat Kurtaran Gençlik” projesinin İnönü Üniversitesi olarak gerçekleştirdikleri en güzel etkinliklerden biri olduğunu söyleyen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Afet okuryazarlığını herkesin bilmesi ve bilinçli davranması gerektiğini belirterek, AFAD gönüllüsü kimlik kartı alan katılımcıları tebrik etti.

Konuşmasında AFAD gönüllülerin başlatmış olduğu bu girişimin Türkiye’nin bir deprem bölgesi olması sebebiyle ciddi bir önem arz ettiğini belirten Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar şunları söyledi:

“Deprem konusunda özellikle vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi konusunda sivil toplum kuruluşlarının, öğrenci kardeşlerimizle beraber bireysel farkındalığı artırarak yaşanabilecek bir afette AFAD gönüllüsü olan kardeşlerimizin hem ailelerine hem çevrelerine yaşadıkları yerdeki vatandaşlarımıza nasıl, ne şekilde yardım etmesi gerektiğini profesyonel bir şekilde bilgi aktarılması, öğretilmesiyle de bu anlamda ciddi bir fayda sağlayacaktır.”

TÜGVA İl Temsilcisi Mesut Demir TÜGVA’nın yapmış olduğu etkinliklerinden bahsederek “Hayat Kurtaran Gençlik” faaliyetinin farklı üniversitelerden de kabul göreceğini düşündüğünü ifade etti. Demir, faaliyeti yapmalarındaki amacın ülkede yaşanabilecek doğal afetlerde çaresiz ve izleyen bir gençliğin değil, ihtiyaç durumunda hayat kurtaran bir gençlik olarak sahada aktif rol alabilmeleri olduğunun altını çizdi.

Yeni Fikirler Topluluk Başkanı Abdulsamed Aktan, yapılan bu çalışma ile öğrencilere özellikle afetler hakkında toplumsal duyarlılık oluşturmak istediklerini belirtti. Aktan, her fakülteden belli sayıda öğrenci ile tim oluşturarak olası bir doğal afete gönüllü ve bilinçli bir ekiple müdahalede bulunmayı amaçladıklarını vurguladı.

Bakmadan Geçme