• Haberler
  • Politika
  • HÜDA PAR'ın yeni Malatya İl Başkanı Behcet Sevgili oldu

HÜDA PAR'ın yeni Malatya İl Başkanı Behcet Sevgili oldu

HÜDA PAR'ın yeni Malatya İl Başkanı Behcet Sevgili oldu

Ramazan Bayramı'nda geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Mehmet İlker Dönmezer'den boşalan Malatya İl Başkanlığına Behcet Sevgili getirildi.

31 Mart yerel seçimlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için HÜDA PAR Malatya İl Başkanlığı görevinden istifa eden Mehmet İlker Dönmezer, Ramazan Bayramı'nın birinci günü yatsı namazında secdede olduğu esnada geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmişti.

HÜDA PAR Genel Merkezi, Dönmezer'den boşalan İl Başkanlığına, yaklaşık 4 yıldır Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanlığı görevini yürüten Behcet Sevgiliyi atadı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sevgili, "Siyasi parti kademelerinde zaman zaman görev değişiklikleri olmaktadır. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki; hiçbir makam hiçbir mevki ebedi değildir. Bütün makamlar, bütün mevkiler geçicidir. Bu vesile ile önceki dönem Başkanımız merhum Mehmet İlker Dönmezer'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabrı cemiller diliyorum. İlker Başkanımız Malatya'da sevilen, sayılan bir şahsiyetti. Bir yandan Başkanımızı kaybetmenin hüznü içerisindeyiz. Bir yandan ise yüklendiğimiz ağır sorumluluğun farkındayız. Yıllardır Malatya'dayım. Yaşadığımız 6 Şubat depremlerinde sürekli halkımızın içerisinde ve sahada çalışarak sorun ve sıkıntıların giderilmesi için çaba sarf ettik. Yeni inşa sürecinde olan Malatya'nın sorun ve sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. Malatyalı hemşehrilerimize hizmet konusunda il ve ilçe yönetimlerimizle birlikte elimizden geleni yapmaya çalışacağız." dedi.

Sevgili son olarak, "Bize bu görevi layık gören partimize teşekkür eder, bu görevi layıkıyla yerine getirmeye gayret edeceğim" ifadelerini kullandı.

Behçet Sevgili kimdir?

1978 yılında Siirt'te dünyaya gelen Behcet Sevgili, ilkokulu okuduktan sonra ortaokul ve liseyi Siirt İmam Hatip lisesinde okudu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ön lisans okudu. Siirt'te çeşitli STK'larda görev alan Sevgili, bir dönem HÜDA PAR Siirt İl Başkanlığı görevini de yürüttü. Sevgili, 2018 yılında Malatya'ya taşındı. Sevgili, yaklaşık 4 yıldır Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanlığı görevini yürütüyordu. Evli ve 8 çocuk babası olan Sevgili, İngilizce, Arapça ve Kürtçe bilmektedir. 

Bakmadan Geçme