İngilizce Öğretiminde Benzersiz Uygulamasıyla Dikkat Çekiyor

İngilizce Öğretiminde Benzersiz Uygulamasıyla Dikkat Çekiyor

Hazar Anadolu Lisesi öğretmeni Selami Danışmanoğlu yazdığı 3 e-kitaba, Hafıza Teknikleri ve Zihin Haritalarına Web 2 araçlarını kullanarak uygulama yaptı. 

Kendisine bunun hikâyesini sorduğumuzda Danışmanoğlu ”Ben Elazığ Depremi sonrası bilgiyi akılda tutmada zorlandığını gördüğüm öğrencilerime “Akıl Sarayınıza Hükmedin” adında 10 bin cümle ve sayıyı akılda tutacakları bir hafıza teknikleri kitabı yazdım. Kitabı benim bildiğim 25 bin kişi PDF’sini indirmiş. Ama gördüm ki bu iş e-kitap okumakla olmuyordu. Hani meşhur bir söz vardır: Bakmakla öğrenilseydi kediler kasap olurdu” diye. Anladım ki bu işin bir uygulaması olmazsa bu işin gerçek anlamda bir verimliliği olmayacaktı. Kendim zaten Hafıza Teknikleri Eğitmeniydim buna Web 2 araçlarını uygulayarak telefon ve tablette uygulamaya koydum.
Aynı şekilde “Hafıza Teknikleriyle İngilizce Cümlelerin Kodlanması 1” e-kitabımda da aynı yöntemi kullandım. Önce Hafıza Teknikleriyle kelimeleri unutmayacakları şekilde hafızalarına yerleştirdim. Sonra bu kelimeyi örnek cümle içinde Türkçesiyle beraber kullandım. Bunu  Web 2 araçlarına taşıdığımda ortaya olağanüstü bir eser çıktı.
Son olarak ta “10 GÜNDE ZİHİN HARİTALARI’YLA UYGULAMALI YDS PHRASAL VERBS” e-kitabından bahsetmek istiyorum. Bilindiği gibi YDS’nin en zor kısımlarından biride “Phrasal Verbs” lerdir. Ben kendim zaten Zihin Haritaları Eğitmeni olduğum için bunu önce Zihin Haritaları üzerinde gösterdim sonra da Web 2 araçlarıyla uygulamasını yaptım. Ortaya da bu işle ilgisi olanlar için gayet pratik bir eser ortaya çıkmış oldu.
Gelecekle ilgili çalışmalarıyla ilgili olarak ta Danışmanoğlu: “Geçenlerde Elazığ Belediyemiz engelli vatandaşlarımız için “Engelsiz Yaşam Merkezi” adında güzel bir hizmete imza attı. Orada benimde üyesi olmaktan gurur duyduğum Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneğimizle ile beraber bir proje gerçekleştirmek istiyoruz. Proje kapsamında engelli vatandaşlarımıza Hafıza Teknikleri ve Web 2 araçlarıyla interaktif destekli bir eğitim vermek istiyoruz. Dernek olarak, engelli vatandaşlarımıza olan vefa borcumuzu da böylece ödemek istiyoruz.” Dedi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme