İnönü Üniversitesinin 49. Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

İnönü Üniversitesinin 49. Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesinin 49. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle kutlama Mesajı yayınladı.

Kızılay kutlama mesajında; "

çamlıca
İnönü Üniversitesi, 3 Nisan 1975 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 1872 sayılı İnönü Üniversitesi Kanunu ile Türkiye’deki üniversiteler arasında 14. sırada kurulmuştur.

49 yıllık köklü ve güçlü bir geleneğin temsilcisi olan üniversitemiz; 40 ülkeden 1000’i aşkın uluslararası olmak üzere 40 bine yakın öğrencisi, 160 bini aşan mezunu, 6.500 akademik ve idari personeli ile ülkemizin ve dünyanın saygın yükseköğretim kurumlarından biridir. 7.000 dekarlık Merkez Yerleşkesi sadece ülkemizin değil, dünyanın da en güzel ve en yeşil uluslararası tescilli kampüsleri arasında yer almaktadır. Kurumsal yapısı, seçkin personeli ve nitelikli öğrenci profili ile üniversitemiz; 14 Fakülte, 1’i Devlet Konservatuvarı olmak üzere 2 Yüksekokul, 4 Meslek Yüksekokulu, 6 Enstitü, 1 Teknokent ve 31 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile sağlık başta olmak üzere şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin sosyal, kültürel, ekonomik ve sanatsal gelişimi ile bilimsel kalkınmasına katkı sunma misyonunu başarıyla yerine getirmektedir.

6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilde büyük yıkıma yol açan ve milyonlarca vatandaşımızı etkileyen deprem felaketleri, Malatya’mızı ve üniversitemizi de derinden sarsmıştır. İlk andan itibaren birlik ve beraberliğimizin gücünü ortaya koyarak yardım elini uzatan kurum ve kuruluşlarımız ile aziz milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunarım. Üniversitemiz, depremlerin hemen ardından KIZILAY ve AFAD başta olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlarımız ile iş birliği içerisinde bir kriz ve lojistik merkezine dönüşerek depremzede kardeşlerimizin barınma, yemek, güvenlik ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bütün imkânlarını seferber etmiştir. 

Yüzyılın felaketinde, gözbebeğimiz 65 öğrencimiz ile ikisi akademik olmak üzere 7 personelimizi kaybettik. Çok sayıda binamız hasar almasına rağmen planlamalarımızı yaparak tadilat ve tamirat çalışmalarını etkin bir şekilde yürüttük ve öğrencilerimizin daha nitelikli bir eğitim almaları amacıyla 2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde bütün akademik birimlerimizde yüz yüze eğitime başladık. Bir taraftan aslî görevimiz olan akademik faaliyetlerimizi yürütürken diğer taraftan Malatya’mızın yeniden imarı ve kalkınmasında üniversitemizin bilimsel ve teknik potansiyelini sonuna kadar harekete geçiriyor ve şehrimize destek veriyoruz. Bölgemizin ve Malatya’mızın eğitim, sağlık, sanat, spor, tarih, kültür, tarım, sanayi ve hizmet sektöründeki potansiyelinin ortaya çıkarılması, geliştirilmesi ve değerlendirilmesinde öncülük yapmaya devam ediyoruz.

Tıp Fakültemiz, ülkemizin sağlık alanındaki gelişimi için nitelikli hekimler yetiştirirken Turgut Özal Tıp Merkezimiz ve bünyesindeki Karaciğer Nakil Hastanesi ile Onkoloji Hastanesi Malatya’mıza, bölgemize ve ülkemize üst düzeyde sağlık hizmeti sunmaktadır. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezimiz karaciğer naklinde Avrupa’da birinci, dünyada ikinci merkez konumundaki başarısını devam ettirmektedir. Hastanemiz, ülkemizde en fazla kök hücre ve kemik iliği nakli yapılan merkezdir. Ayrıca ince bağırsak ile pankreas nakli yapılan tek merkezdir.

İnönü Üniversitesi olarak AR-GE projelerine büyük destek veren üniversitelerin başında gelmekteyiz. Bütün faaliyetlerimizde Kalite Güvence Sistemi’ni esas alarak çalışmaktayız. Üniversitemiz YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi, TSE EN ISO-9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, TS EN ISO 14001-2015 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi ile Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahip sayılı devlet üniversiteleri arasında yer almaktadır. Üniversitemiz ayrıca “Yeşil Kampüs” (Green Metric) kategorisinde dünyadaki ilk 500 üniversite arasında 156. sırada yer almaktadır.

İnönü Üniversitesi ailesi olarak bilimsel, sanatsal, kültürel ve sportif başarılarla dolu bir yılı daha geride bırakırken daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için çalışan, üreten ve duyarlılığı yüksek bireyler yetiştirme yolundaki kararlı tutumumuzu sürdürüyoruz. Bu vesileyle üniversitemizin kuruluşu ve gelişiminde geçmişten bugüne emeği geçen tüm yönetici ve çalışanlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum örgütlerimize, hayırsever iş insanlarımıza, yerel ve ulusal basınımızın kıymetli çalışanları ile Malatyalı hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atan, üniversitemizi bilimsel ve sosyal alanlarda daha yukarılara taşıyan değerli akademik ve idari personelimiz ile sevgili öğrencilerimize gönülden teşekkür ediyor, İnönü Üniversitemize bilim ve değer üretme yolunda başarılarla dolu nice yıllar diliyorum. " dedi.

Bakmadan Geçme