İş İnsanı Pekel AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adaylık Başvurusunu Yaptı

İş İnsanı Pekel AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adaylık Başvurusunu Yaptı

     Malatyalı İş İnsanı İsmail Hakkı Pekel, 14 Mayıs Milletvekilliği Seçimleri için Ak Parti’den Malatya Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. Türkiye’nin ve Malatya’nın zor günlerden geçtiğine dikkat çeken Pekel, süreci “Malatya için sorumluluk alma zamanı” olarak değerlendirdi.

    Yaklaşık 4 yıldır Ak Parti Malatya İl Başkan Vekilliği görevini yürüten İş İnsanı İsmail Hakkı Pekel,  görevinden istifa ederek  partinin seçim işleri başkanlığına  milletvekilliği aday adayı başvuru dosyasını sundu. 2015 yılından itibaren Ak Parti çatısı altında farklı görevlerde bulunan Pekel, Türkiye’nin ve Malatya’nın tarihi bir süreçten geçtiğini ve yaşanan büyük felaketten sonra çok hızlı ve sağlıklı bir yapılanmanın Türk halkının güvenip  20 yıldır destek verdiği Ak Parti ile olabileceğini vurgulayarak , ”Ülkemiz tarihinin en önemli seçimine adım adım yaklaşıyor. Bu seçim Türkiye’nin sadece bugünü için değil, yarını için de oldukça önemli bir yer taşıyor. Bu zor zamanların 20 yılı aşkın kesintisiz iktidarda kalarak demokrasi tarihine ismini altın harflerle yazdıran Ak Parti ile aşılacağına inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde atılan 2023 temelleri üzerinden, ülkemizi ve Malatya’mızı daha yüksek bir seviyeye taşımak, depremde yakınlarını kaybeden, yıkılan evleri ve iş yerleriyle birlikte hayalleri de harap olan hemşehrilerimizi tekrar hızla hayata bağlamak, memleketim Malatya’nın isteklerini, önerilerini, sorunlarını dile getirmek ve çözüm olmak adına Ak Parti’den milletvekilliği aday adaylığımı açıklamış bulunuyorum. Zaman, yaşadığım ve yaşamaktan mutlu olduğum  Malatya için sorumluluk alma zamanı.” dedi.

    “MALATYA İÇİN HEMEN ŞİMDİ...”
    Zor günlerin, güçlü bir iktidarla ve istikrarla aşılacağını belirten Ak Parti Milletvekili Aday Adayı İş İnsanı İsmail Hakkı Pekel, Türkiye’nin ve felaketin yaşandığı şehirlerin yaralarının sarılması için zaman kaybedilmemesi gerektiğini ifade etti. Pekel, “Türkiye için , Malatya için Hemen şimdi diyoruz. Aktif siyasi yaşamımda bugüne kadar Allah'ın takdirinin üzerinde bir kader, milletin ferasetinin üzerinde bir güç görmedim, tanımadım. Bu zor günleri hep birlikte tek yürek olarak aşacağız. Bu dönem sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'ın, Cumhur ittifakının yanında bir neferi olarak yer almak hayati bir zorunluluk, ülke menfaati ve beka meselesi halini almıştır.” şeklinde konuştu. 
    Pekel, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralılara da acil şifa temennisinde bulundu. 

    PEKEL KİMDİR?
    1968 yılında Malatya’da doğan, ilk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamlayan  İsmail Hakkı Pekel, Anadolu İktisat Fakültesi’nden mezun oldu.
    Ticaret ve çiftçilikle uğraşan Pekel , 1994-1996 yılları arasında Genel Başkanlığını Aydın Menderes’in yaptığı Büyük Değişim Partisi Malatya İlçe Başkanlığı  ile birleşme sonrasında da Demokrat Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2015 yılından itibaren Ak Parti İl Başkanlığı’nda görev aldı. Partide 4 yıl Mali ve İdari İşler  birim  başkanlığı görevini yürüttü. Son 4 yıldır ise Siyasi ve Hukuki İşler Birim başkanlığı ile birlikte il başkanlığı yardımcılığı ve il başkan vekilliği görevlerinde de  bulundu.
    40 yıldır baba mesleği olan akaryakıt işletmeciliğini sürdüren Pekel,  Malatya Akaryakıtcılar Derneği kurucu üyeliği ve  Yönetim Kurulu başkanlığı yaptı.
    Pekel, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme