İstanbul'da kira yardımı 5 bin 250 lira oldu

İstanbul'da kira yardımı 5 bin 250 lira oldu

Büşra İrem ÇAM/Ankara, (BHA)- Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da risk altındaki 1 buçuk milyon konuttan durumu acil olan 300 binini 1 yılda dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Takip eden yıllarda da aynı dönüşüm rakamını yakalayarak 5 yıl içinde İstanbul’umuzda depreme dayanıksız bina bırakmamakta kararlıyız” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm kampanyasının detaylarını açıkladı.

Bugün 1,5 milyon konutluk dönüşümün başlatıldığı İstanbul’da Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün kentsel dönüşüm müjdelerimizle âdeta iki bayramı bir arada yaşıyoruz. Teşekkürler Gaziosmanpaşa, teşekkürler İstanbul! Gaziosmanpaşa, Esenler ve Başakşehir’de toplam 2 bin 410 konut ile 49 dükkânın anahtarını hak sahiplerine verdik. 2 bin 158 konut ve 152 dükkânın temelini attık. Esenler’deki rezerv alanda da 2 bin 67 konut ve 83 dükkânın inşasını başlattık. Hak sahiplerimize hayırlı olsun.

Kira yardımı 5 bin 250 liraya yükseltildi

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası ile riskli olduğu tespit edilen ve dönüşüme giren evlerin maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız. Ülkemize, İstanbul’umuza ve kampanyamızdan faydalanacak vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Bugünkü ikinci müjdemiz kira yardımlarıyla ilgili. İstanbul’da kira yardımı tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 250 liraya yükseltiyoruz. Hak sahibi kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul’da risk altındaki 1 buçuk milyon konuttan durumu acil olan 300 binini 1 yılda dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Takip eden yıllarda da aynı dönüşüm rakamını yakalayarak 5 yıl içinde İstanbul’umuzda depreme dayanıksız bina bırakmamakta kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme