İstifa Söylentileri Selahattin Gürkan'a Operasyon Mu?

İstifa Söylentileri Selahattin Gürkan'a Operasyon Mu?

AK Parti’de Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday açıklaması ikinci kez ertelenirken, siyasi kulislerde iddialar havalarda uçuşuyor. Malatya kamuoyunun da yakında merak ettiği ‘Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak’ sorusunun yanıtı, bu hafta cevap bulması bekleniyor.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın AK Parti tarafından yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılırken, İstanbul’da yapılacak olan aday tanıtım toplantısında Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanması kararının ertelenmesi ile birlikte siyasi kulislerde bu kez Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’nin bir dönem Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olan Sami Er’in ismi gündeme atıldı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın isminin üzerinin çizildiği algısı oluşturulurken, bu algı ile birlikte Gürkan’ın AK Parti’den istifa ederek bağımsız ya da başka bir partiden aday olacağı iddiaları kamuoyuna kaynağı belli olmayan kişi veya kişiler tarafından servis edilmeye başlandı. 
14 Ocak Pazar günü aday tanıtım toplantısının iptal edilmesi ile birlikte bu algı yerini endişeye bıraktı. Bu kez hem Sami Er ismi hem de farklı isimler gündemde sıcak tutulmaya çalışıldı.
Siyasi kulislerde ve Malatya kamuoyunda bu algı ‘Gürkan’a Operasyon’ olarak yorumlanırken, Malatya kamuoyunda bu algının Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın AK Parti tarafından yeniden aday gösterilmemesi için atılan bir adım olarak değerlendirildi. 
Yaşanan bu gelişmelerin yanı sıra bu süreçte bazı siyasilerin paylaşımları ise dikkat çekti. 
Fısıltı kulislerinin Sami Er ismini ön plana çıkarmasına karşı, Sami Er’in kamuoyunda her hangi bir paylaşımının olmaması dikkatlerden kaçmadı.  
Malatya kamuoyunda, Sami Er’in özellikle deprem sürecinde Malatya’ya karşı ilgisiz olduğu sosyal medya paylaşımlarında tepki olarak yansıdı. 
Malatya kamuoyunun büyük çoğunluğu ise, Malatya’da pandemi ve deprem süreçlerine rağmen yaptığı hizmetlerle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, şehre gelen tüm bakanlar, bürokratlar, farklı siyasi partilerin temsilcileri, taraflı tarafsız herkes tarafından övgü ile bahsedilen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yeniden aday gösterileceği beklentisi sıcaklığını koruyor.
 

Bülten

Bakmadan Geçme