Kadına Yönelik Şiddet Acizlik ve Zayıflıktır

Kadına Yönelik Şiddet Acizlik ve Zayıflıktır

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Dili, dini, rengi, ırkı ne olursa olsun kadına yönelik her türlü şiddet acizliktir, zayıflıktır ve insanlık suçudur. Kadına şiddet insanlığa hakarettir.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediyesi Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Kundaktepe, AK Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav, Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Tuba Tansel Elgin ve Yeşilyurt Belediyesinde çalışan kadın personellerle birlikte ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binası önünde basın açıklamasında bulundu.
Ailenin sağlık ve mutluluğu, toplumun huzur ve güveninin kadınların saygı, sevgi ve adalet görmesiyle mümkün olacağını söyleyen Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Tuba Tansel Elgin, “Kadınlarımız annelerimizdir, eşlerimizdir, çocuklarımızdır ve sevdiklerimizdir. Çalışma hayatında azmin ve başarının sembolüdür. Kadınların toplumdaki yeri ve saygınlığı medeniyetin göstergesidir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününün kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak çalışmalara ışık tutmasını temenni ediyoruz. Tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada yaşamalarını diliyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında, kadınların mücadelesinin yanındayız!. Fiziksel, psikolojik ve sözlü şiddetin her türlüsüne karşıyız. Unutmayalım ki; kadına yönelik yapılan şiddet, insanlığa ihanettir.” diye konuştu.
Kadına yönelik her türlü şiddeti kınadıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, kadınların toplum ve insan hayatında toparlayıcı bir rol oynadığını ifade ederken, şunları söyledi; “Yeşilyurt Belediyesi olarak kadına yönelik şiddeti kınamak, kadınlarımızın yanında olduğumuzu göstermek ve küresel bir sorun olan kadına yönelik şiddete ‘dur’ demek için bugün bir araya geldik. Peygamber Efendimiz bir Hadisi Şerifinde "Sizin hayırlınız, kadınlarına hayırlı olan (iyi davranan)dır. Kadınların haklarını yerine getirme hususunda Allâh'tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh'ın bir emaneti olarak aldınız." diye buyurmaktadır. Toplumsal yaşamın her aşamasındaki kadına yönelik şiddet olgusu; kadının maddi ve manevi bütünlüğüne ağır zarar vermesinin yanı sıra kadının toplumsal yaşama aktif katılımının önünde bir engel teşkil etmektedir. Kadınlarımız, asla ve asla şiddete maruz bırakılmamalıdır. Kadına şiddet, yasalara aykırı olduğu gibi ahlaka ve vicdana da aykırı bir davranıştır. 2022 yılından bugüne kadar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ki AK Parti Hükümetlerinde kadına yönelik şiddeti engellemek için çok sayıda yasa ve yönetmelik çıkarılırken, toplumda farkındalık oluşturan bilinçlendirme çalışmalarına önem verildiğini yakından görmekteyiz. Psikolojik olsun, fiziksel olsun; kadınlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza ve dezavantajlı durumdaki insanlarımıza yönelik her türlü şiddeti veya baskıyı kınıyoruz, lânetliyoruz!. Bu nedenle, tüm kadın hakkı ihlallerine karşı olmak hepimizin ortak görevidir. Bizler bütün şiddet eylemlerinin karşısındayız. Kadını hor görmek, toplumun dışına itmek, önemsememek cahilliktir. Kadına fiziksel veya psikolojik şiddete yönelmek, insanlık suçudur. Kadına yönelik her türlü şiddet âcizliktir, zayıflık ve insanlık suçudur. Bu suçu işleyen, kötü ve asla tasvip etmeyeceğimiz davranışları sergileyenlere karşı uygulanacak her türlü yaptırımında yanındayız, destekliyoruz. Yeşilyurt Belediyesinde görev yapan kadınlarımızla birlikte kadına şiddete karşı olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. ” diye konuştu.
Kadınların hakkını ve hukukunu savunmak adına da gereken hassasiyeti gösterdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Çınar, “Yeşilyurt’ta 2022 yılını kadın ve aile yılı olarak ilan edip, toplumsal gelişmenin ilk başlangıç noktası olan aile değerlerinin güçlendirilmesi ve kadınlarımızın hak ve hukuklarını bilmeleri için çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptık. Bu yılın başında kurduğumuz Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzün bünyesinde kadınlarımızın sosyal hayatta daha aktif ve katılımcı olması, hak ve hukuklarını bilmeleri ve bilinçli olmaları için her türlü organizasyonu yapıyoruz. Bizler kadınlarımıza her zaman pozitif ayrımcılık yapıyoruz ve bu noktada toplumsal farkındalık oluşturacak çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme