• Haberler
  • Malatya
  • 'Kamu Yönetiminde Etik Ve Etik Davranış İlkeleri' Anlatıldı

'Kamu Yönetiminde Etik Ve Etik Davranış İlkeleri' Anlatıldı

'Kamu Yönetiminde Etik Ve Etik Davranış İlkeleri' Anlatıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 25-31 Mayıs Etik Haftası dolayısıyla belediye personellerine yönelik ‘Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış İlkeleri’ eğitimi düzenledi. 
Büyükşehir Belediyesi, belediyelerdeki hizmet kalitesinin daha da yükseltilmesi noktasında periyodik olarak düzenlediği hizmet içi eğitim programlarına başladı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM) konferans salonunda düzenlenen eğitime Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Altundağ, daire başkanları, şube müdürleri ve personeller katıldı. 
Hizmet İçi Eğitim Programının açılış konuşmasını yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Altundağ, “Kamu yararına etik kurallar; mesai mefhumunu gözetmek,  vatandaşa karşı hal ve hareketlerimiz, kurumlar arası ilişkiler gibi konuları kapsıyor. Bunları en üst seviyede tuttuğumuz zaman kamu menfaati doğru bir şekilde yönetilmiş olur. Aynı zamanda kamu görevlileri, kamu menfaati kapsamında yasaları doğru ve etkin bir şekilde kullanarak iş ve işleyişi daha hızlı bir hale getirmiş oluyor. Bununla beraber devletimizin sahip olmuş olduğu güç, kamuda bizlerin yaptığı çalışmaları etkin bir şekilde yürüterek, çalışmalarımızı en üst seviyeye çıkarıyor” ifadelerini kullandı. 
Vatandaşın İşlemi En Hızlı ve Doğru Bir Şekilde Yapılmalı
 Kamu görevlilerinin vatandaşa karşı bazı sorumluluklarının olduğunu dile getiren Altundağ, “Yerel yönetimler kapsamında kamu menfaati, diğer kurumlara göre biraz daha hassasiyet gerektiriyor. O nedenle biz kamu çalışanları olarak kamu gücünü, kamu menfaatini etkin ve hassas kullanmalıyız. Bunu da kamu etiği çerçevesinde değerlendirdiğimiz zaman kamunun yürürlüğünü hızlı ve dinamik bir şekilde sürdürmeliyiz. Örneğin belediyemize bir vatandaş geldi ve bir işlem yapması gerekiyor. Vatandaşın işlemi en hızlı ve doğru bir şekilde yapılmalıdır” şeklinde konuştu.
Tasarruf Tedbirlerini Kendimize Düstur Edinmeliyiz
Kamuda tasarruf tedbirlerinin etkin bir şekilde uygulanması gerektiğine de vurgu yapan Altundağ, “Kamu görevlilerinin, kamu yönetimini daha etik halde kullanmasının başka bir yolu da Sayın Cumhurbaşkanımızın tasarruf tedbirlerini ilkeli bir şekilde uygulamasıdır. Bu tedbirler ilkeli bir şekilde uyguladığımız zaman kamunun etik davranış ilkelerini uygun hale getirmiş olacağız. 
Belediyemizde tasarruf tamimi yayınladık. Bu tasarruf tedbirlerini kendimize düstur edinmeliyiz. Kamunun menfaatlerini,  kamunun bütçesini daha doğru ve tasarruflu kullanmalıyız ve gelecek nesillere iyi işler bırakmalıyız. 
Gerek idari gerekse de teknik eğitimleri çokça önemsiyorum. Eğitimin sonu yok, malumunuz üzere mevzuat kararları sürekli güncelleniyor. O nedenle hem kendimizi geliştirmek adına hem de kamuyu doğru kullanmak adına bu tür eğitimlere katılmalıyız. Hizmet İçi Eğitimlerimizi de peyderpey haftalara yayarak gerçekleştireceğiz” dedi. 


Şehrimizi Bir An Önce Ayağa Kaldıracağız
Altundağ konuşmasının devamında “6 Şubat’ta asrın depremini yaşadık. Rabbim bir daha o günleri yaşatmasın. Dolayısıyla bizim ivedi bir şekilde normalleşmemiz gerekiyor. Normalleşmenin yolu da yerel yönetimlerden geçiyor. Bu hassasiyetle güzel işlere imza atmayı temenni ediyorum. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er, oldukça tecrübeli bir isim. İnşallah onun tecrübesinden faydalanarak hem belediyemizi daha iyi bir konuma getireceğiz hem de şehrimizi bir an önce ayağa kaldıracağız. Hizmet İçi Eğitim Programımızın da hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı personellerinden Kamu Görevlileri Etik Kurulu Etik Eğiticisi R. Belgin Akalın tarafından  ‘Etik İlkeleri, Etik- Ahlak İlişkisi, Kamu Yönetiminde Etik, Kamu Hizmet Bilinci, Halka Hizmet Bilinci, Hediye Alma ve Menfaat Sağlama Yasağı, Kamu Malları ve Kaynaklarının Verimli Kullanımı, Yöneticinin Hesap Verme Sorumluluğu, Kamu Yönetiminde Etik Dışı Davranışlar’ konuları ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.  
 

Bakmadan Geçme