Keskin, 'Esnaf Malatya'yı sahipsiz, boş ve yalnız bırakmayacak'

Keskin, 'Esnaf Malatya'yı sahipsiz, boş ve yalnız bırakmayacak'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, depremin yaralarının hızlı sarılması ve sorunların kalıcı olarak çözülmesi için her türlü girişimlerde bulunacaklarını belirtti. Keskin, esnaflara da çağrıda bulunarak, “İşyeri açılabilecek olan tüm esnafımız gelip işyerini açsın, Malatya’yı sahipsiz, yalnız ve boş bırakmayalım. Herkes gidecek ama biz Malatya'da kalacağız” dedi.

 

Malatya il merkezinde enkaz oluşan çarşı da işyerlerini boşaltmak isteyen esnafların durumu için Vali Yardımcısı Mehmet Öz’ün de katıldığı bir toplantı yapıldı. Valilik önünde çadırda yapılan toplantıya TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, oda başkanları ve esnaflar katıldılar.

Toplantıda, “Girilebilecek olan işyerlerinde malzeme ve eşyalarını almak isteyen esnaflar, polis gözetiminde işyerlerine girebilecek” kararı alındı.  Enkazlar da kalan malzemelerin alınması da yine polis gözetiminde gerçekleştirilecek.

 

Vali Yardımcısı Mehmet Öz, Keskin ve Oda Başkanları birlikte çarşı merkezinde incelemede bulundular.

 

Keskin, “Esnaf girebileceği işyerine girip eşyasını alsın” dedi.

 

İşyeri açık olan esnaflara teşekkür eden Keskin, “Tüm Malatya’mıza ve diğer depremden etkilenen illerimize çok geçmiş olsun. Dükkanlarını açan esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Esnaf ve sanatkar camiasına çağrıda bulunuyorum; durumu ve işyeri iyi olan tüm esnaflarımız gelip işyerini açsın, Malatya’yı boş bırakmayalım, Malatya’da hayatın olduğunu gösterelim. Durumu iyi olanlar, dükkanında sıkıntı bulunmayan arkadaşlarımız Malatya’yı terk etmesin, gidenler geri gelsin, işyerlerinizi açın, işyerlerinizin önünde durun. Malatya’yı boş ve sahipsiz bırakmayalım. Biraz sakin olacağız, biraz zaman tanıyacağız. Mümkün olduğu kadar dükkanında hasar bulunmayan esnafımız işyerlerini açsın, çarşıyı sahipsiz, Malatya’yı yetim bırakmasınlar. Şehrimizi terk etmeyelim. Yarın herkes gidecek biz baş başa kalacağız.” dedi.

 

 

 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme