Kiraz 'Atatürk Anıtını Değiştirmezseniz, Biz CHP Olarak Görkemli Bir Anıt Yapmaya Talibiz'

Kiraz 'Atatürk Anıtını Değiştirmezseniz, Biz CHP Olarak Görkemli Bir Anıt Yapmaya Talibiz'

CHP İl Başkanı Enver Kiraz; “Cumhuriyet Meydanı’na yakışmayan Atatürk Anıtı’nı değiştirin. Değiştiremiyorsanız CHP olarak buraya görkemli bir anıt yapmaya talibiz.”dedi. Kiraz, zaman darlığı gerekçe gösterilerek anıta çelenk sunumunun toplu yapılmasını da sert sözlerle eleştirdi.
CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhuriyet Meydanı’na yapılan Atatürk Anıtı’nın meydana yakışmadığını ayrıca zaman darlığı gerekçesiyle anıta çelenk sunumunun toplu yapılmasını eleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Atatürk Anıtı önünde yaptığı açıklamada “Bugün saat 9’u 5 geçe büyük bir devrimciyi, büyük bir lideri selamlıyoruz. 84. Ölüm yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Cumhuriyet’imizin ve partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu,  Büyük Önder, bağımsızlık savaşımızın ve Kurtuluş Savaş’ımızın önderi, bu güzel ülkenin toprakları bize emanet eden, dünyanın en büyük devrimci liderini saygı, şükran ve minnetle anıyoruz.”ifadelerini kullandı.

Bu görüntü Malatya’ya yakışmıyor
Kiraz, “Bu tören alanı ilk defa 29 Ekim’de törene açılmıştı. 29 Ekim’de ifade ettik, bu geçen sürede bir şeyi daha ifade etmek istiyoruz. Herkesten gelen tepki şu burada tören alanı güzel, emeği geçenlerin ellerine sağlık, ama Atatürk Büstünün küçük olduğu, daha görkemli olması gerekiyor ve Atatürk Anıtı’nın değiştirilmesi gerekiyor. Alan yapılırken her şeye para buldunuz da daha büyük ve alana yakışır bir anıt yapmaya paranız mı kalmadı? Bu görüntü Malatya’ya yakışmıyor. Bu anıtı değiştirin, değiştiremiyorsanız CHP olarak buraya görkemli bir anıt yapmaya talibiz.”şeklinde konuştu.

Anıta toplu çelenk sunumu olur mu?
“Bugün maalesef toplu bir çelenk sunumu gerçekleştirildi” ifadelerini kullanan Enver Kiraz;  “Zaman kalmaması bahane edilemez. Cumhuriyetin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna CHP’nin çelengi toplu olarak sunulamaz. Bu törenin ne kadar süreceği, kimlerin çelenk sunacağı belli, dolayısıyla zaman kısaydı denilerek toplu bir çelenk sunumu yapılması yakışmamıştır. Bunun nedeni 20 yıldır AKP’nin anıta çelenk sunmamasıdır. Bu yüzden çelenk sunumumuz geçiştirilmek istenmiştir. 20 yıldır AKP çelengini Atatürk Anıtı’nda görmedik. Ona uyan küçük ortağı da bugün çelenk sunumu yapmadı. Ama CHP gibi Atatürk’e sahip çıkan partiler ve STK’lar çelenk sunmaya devam edecek. Milli bayramlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Ulu önderi saygı, özlem ve şükranla anıyoruz
CHP İl Başkanı Enver Kiraz açıklamasının sonunda; “Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti İlelebet yaşayacaktır” diyen,”Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir” diyen, bu güzel ülkeyi bilere armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, özlem ve şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme