Konteyner Kentlere Düzenli Seferler Düzenleniyor

Konteyner Kentlere Düzenli Seferler Düzenleniyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetleri (MOTAŞ) 6 Şubat depremleri sonrasında yapılan yıkımlarla birlikte merkezdeki bazı ana arterlerin otobüs seferleri için tehlike arz etmesinden dolayı birçok hatta seferler durdurulurken, 5 yeni hat oluşturularak vatandaşlara hizmet veriliyor. 
84 hatta 60-65 bin yolcu taşınıyor
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Elemendik, Kuyulu Adliye, Teknopark, Samanköy ve İkizce Konteyner kentlere yeni hatlar oluşturuldu. Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ tarafından, Elemendik Konteyner Kente 2K, Kuyulu Adliye’ye 25A, Teknopark Konteyner Kente 16K, Samanköy Konteyner Kente 28E ve İkizce TOKİ istikametine ise 2T olmak üzere 5 yeni hatla vatandaşlara hizmet veriyor.  
Yıkımların devam ettiği merkezde olası tehlikeli durumlarla karşılaşılmaması için merkez otobüs duraklarının kullanılmadığı Malatya’da vatandaşları mağdur etmemek adına Çevreyolu ile Üçgen Park yanında hizmet veriyor. 
Günlük olarak 84 hatta toplam 60-65 bin civarında yolcunun taşındığı seferler sonrasında araçlar, ekipler tarafından iç ve dış temizlikleri yapılarak dezenfekte ediliyor. 
 

Bakmadan Geçme