Lisansüstü Öğrencilere Yönelik Seminerler Düzenlendi

Lisansüstü Öğrencilere Yönelik Seminerler Düzenlendi

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde eğitim gören yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik seminerler düzenlendi.

İlk olarak İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Atlı “Bilimsel Araştırmalarda Yöntem Arayışı” konulu bir seminer gerçekleştirdi.

Sunum öncesi Prof. Dr. Abdullah Atlı’nın özgeçmişi hakkında bilgi verildi. Abdullah Atlı, konuşmasında akademik deneyimlerini lisansüstü öğrencilerle paylaştı. Nitel ve nicel araştırma yöntemlerinden bahseden Atlı, bu konuda yapılan çalışmalardan örnekler verdi. Makale yazılması hususunda bilgi de veren Atlı,  son 20 yılda Türkiye’de değişen bilimsel araştırma süreçlerini anlatarak konuşmasına son verdi.

Öğleden sonra ise İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Oruç’un konuşmacı olarak katıldığı  “Lisansüstü Çalışmalarda Tecrübe Paylaşımı” adlı bir seminer düzenlendi.

Prof. Dr. Cemil Oruç konuşmasında akademik çalışmalarda araştırmacının planlı çalışmasının ve danışmanın önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Oruç akademik dergiler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Bir sonraki günde de İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Uçar’ın konuşmacı olarak katıldığı “Akademik Kültür ve İslam Araştırmaları” başlıklı seminerle devam edildi.

Bakmadan Geçme