Malatya bu kadar beceriksizliği hak etmiyor

Malatya bu kadar beceriksizliği hak etmiyor

Bağımsız Milletvekili Adayı Avukat Tahsin Yaşar yazılı bir açıklama yaparak “Malatya bu kadar beceriksizliği hak etmiyor. Malatyalı siyasiler tarafından yapılan hatalar sona ermeli ve artık çözüm odaklı olunmalıdır” dedi.

Depremin üzerinden geçen 76 güne rağmen ağır aksak işleyen çalışmaların Malatya için zaman kaybı olduğunu belirten Bağımsız Milletvekili Adayı Avukat Tahsin Yaşar “Malatya merkezde hayat durmuştur. Malatya merkez beton ve harfiyat yığınları arasında boş bir tarla gibidir. Ulusal gazetecilerin temsilcileri dahi Malatya’nın bu kadar sıkıntıda olduğunu bilmiyorduk görememişiz derken koltuklarında rahatlıkla oturan insanların, doymadan usanmadan Malatya’nın kaybedilen 21 yılına imza atanların listelerde boy göstermesi, insanların içine dahi çıkamamaları gelinen noktada her şeyin açık özetidir” dedi.


Konuşmasına devam eden Bağımsız Milletvekili Adayı Avukat Tahsin Yaşar “2 gün önce Doğanşehir Eskiköy harfiyat döküm alanında idik. Orman ve mera alanlarına döküm yapılmakta ve çevre kirletilmektedir. Malatya’da atıl maden sahaları vardır. Bu maden sahaları bu iş için kullanılamaz mıydı? Yaka Mahallesi ve Eski köy ormanlık alanının seçilmesi çevre için geri dönüşü olmayan bir tahribat yaratacaktır. Malatya halkı ve yarınlar beton yemeyecektir. Tarım arazilerine ve meralara geri dönüşü olmayan zararlar verilmektedir. 22/04/2023 tarihinde de çocukluğumun geçtiği Doğanşehir İlçemizi gezdim. Yıkım o kadar büyük ki şehir merkezi yok olmuş, Sadece 2 çadır alanı vardır. Kurulan çadırlar da kaderlerine terk edilmiştir. Konteynır alanları yetersizdir. Bu nedenle Doğanşehir’lilerin de bu kadar kötü şartlar altında Doğanşehir’e dönmesini beklemek hata olur. İnsanlara yaşayacak yerler ve sorunlarına çözümler sunmalıyız. Aksi halde şehrimizi ve ilçelerimizi ayağa kaldıramayız. Bu hafta da tüm ilçelerimizi tek başımıza gezmeye devam edeceğiz. Deprem sonrası süreç de göstermiştir ki Malatya siyasileri ve bürokrasisi sınıfta kalmıştır. Biz bunu değiştirmek için adayız. Siyaset üstü, herkesi kucaklayıcı ve çözüm odaklı olarak siyaset üretmek için yola çıktık. Deprem sonrası sınıfta kalan Malatya bürokrasisini ve siyasetine “dürüst ve çözüm odaklı” olarak katkı sunmak için 7/24 çalışmaya adayız. Tüm hemşehrilerimizin Malatya tabiri ile YAS BAYRAMINI içten dileklerimle kutluyorum.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme