Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Orduzu ve Şahnahan'da düzenlene seçim toplantılarına katıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Orduzu ve Şahnahan'da düzenlene seçim toplantılarına katılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için oy ve destek istedi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Orduzu ve Şahnahan’da düzenlene seçim toplantılarına katılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için oy ve destek isteyerek, “Hepimiz sandığın başına gideceğiz, elimizi vicdanımıza koyacağız ve Türkiye’nin geleceği, istikrarının, istikametinin, istiklalinin ve istikbalinin bozulmaması anlamında vicdani kanaatimizi kullanacağız ve oyumuzu AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanımıza oyumuzu vereceğiz.”  dedi.

 

 

Orduzu ve Şahnahan’da düzenlene seçim toplantısında konuşan  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “  Malatya’da 135 bin evin yıkıldığı, 17 bin işyerinin yok olduğu, 25 bin de köy evlerinin yıkıldığı bir depremi yaşadık. Tabii bu depremin yaralarının sarılması lazım. Bizler Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, valilik, ordumuz, bütün kurumlar ve paydaşlar olarak ve devletimizin başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarımız, milli felaketten doğan bu yaraların sarılması noktasında gece gündüz, 7/24 demeden yoğun bir çaba içerisindeyiz.  Büyükşehir belediyemiz ilçe belediyemiz ile birlikte şehrimizdeki bu enkazın ayağa kaldırılması için uğraşıyoruz. Depremin ilk gününde yarım saat geçmeden Sayın Cumhurbaşkanımız bizi aradı ve iki bakanımızı Malatya’ya koordinatör olarak görevlendirdi.  Şu anda 88 lokasyonda çadır kentimiz var ve 90 bine yakın çadır kurulumu yapmışız. 60 lokasyonda da konteyner kent kuruldu. 32 bin konteynerin 22 bini fiilin yerleştirildi. Bunların hepsinin altyapısı da Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Yeni ilçeler kuruyoruz. Sadece Teknokent ’teki konteynerlerde 15 bin kişi yaşıyor. Bunların altyapısı, asfaltı, kanalizasyonu, elektriği, marketi, suları belediyemiz tarafından yapılıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi ayakta olduğu için yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Malatya’ya geldiğinde bizleri tebrik etti ve ‘bu kadar öngörülü olduğunuz için tebrik ediyorum’ dedi.  Bakınız bütün altyapıyı kim yapıyor? MASKİ yapıyor. Bütün bu ulaşımları kim yapıyor? MOTAŞ yapıyor. Bütün gıdaların temini noktasındaki çalışmaları kim yapıyor? ESENLİK yapıyor. Sadece 2500 tane ticari alan yapıyoruz. Geçici ticari alanlar haricinde. 3500 tane geçici iş yerini de tamamladık. Şu anda Cumhuriyet Meydanı üzerine çarşı yaptık. Altını Kuyumcular Çarşısı yaptık. Belediyemizin yanına şehir ticaretinin canlanması için ticarethaneler yaptık. Şehrin muhtelif yerlerine ve belediyemizin yerlerine çarşılar yaptık. Yeter ki vatandaşımız, esnafımız, tüccarımız sıkıntı çekmesin.” İfadelerini kaydetti.

Gürkan şunları söyledi, “Malatya’ya ne yapılması gerekiyordu da yapılmadı? Depremin üzerinden 3 ay geçti ve bu süre içerisinde vatandaşımızın ekmeği, yemeği, yiyeceği, giyeceği, içeceği, altyapısı, üstyapısı, taşımacılığı belediye olarak biz yapıyoruz. Dolayısıyla bazı şeylerde inkârcı olmamamız lazım. Biz büyük bir felaket yaşıyoruz. Bizler bu saatten sonra birbirimize sarılacağız. Birbirimize yardımcı olacağız. Birbirimize destek olacağız. Bu acı ağır bir acıdır. Bu acıyı hep birlikte el ele vererek, saracağız. Başka türlü sarmak mümkün değil. Şunu da ifade etmek istiyorum; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, millet olmanın en güzel örneğini gösterdi. Nasıl gösterdi? Sivil Toplum Örgütleriyle, kamu kuruluşlarıyla, hükümetimizle, Cumhurbaşkanımızla birlikte tek vücut oldu. 11 ilde 14 milyon vatandaşımızın yaralarını sarmak için 85 milyon insan seferber oldu. İnşallah el ele vereceğiz, bunun da üstesinden geleceğiz.  Malatya için şunu ifade edeyim, yerinde dönüşümü esas alan bir plan yapıyoruz. Yatay mimari olacak, yüksek katlar olamayacak. Seyrekleşme yapılacak. Çarşımız yeniden inşa edilecek. Kimsenin hak kaybı olmaması içinde azami titizliği ve hassasiyeti göstereceğiz. Şehrimiz kendi küllerinden yeniden ayağa kalkacak.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya’nın yeniden imar ve ihya edilmesi için plan çalışmalarına başladık ve dedik ki ‘Tarihe şerh düşüyoruz, şehrimize bütüncül plan yapacağız, lokal uygulamalarla bütüncül plana dahil edeceğiz, şehrimizi seyrekleştireceğiz, yatay mimariyle şehrimizin kültürüne, kimliğine, hafızasına, belleğine, omurgasına sahip çıkacağız.’ Şehrimizi kendi küllerinden yeniden ayağa kaldıracağız. Malatya mazisine layık istikbale hazırlanıyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için oy ve destek isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Biz her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olacak, yaparsa AK Parti yapar. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılındayız. Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılına giriyoruz ve bu ikinci yüzyıla güçlü bir şekilde girmemiz lazım. Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da hakikaten dünya lideridir ve ‘dünya beşten büyüktür’ diyecek kadar da süper güç denilen güçlere de meydan okuyacak, güçtedir. 14 Mayıs’ta bu gücü devam ettirmek milletin elindedir. Hepimiz sandığın başına gideceğiz, elimizi vicdanımıza koyacağız ve Türkiye’nin geleceği, istikrarının, istikametinin, istiklalinin ve istikbalinin bozulmaması anlamında vicdani kanaatimizi kullanacağız ve oyumuzu AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanımıza oyumuzu vereceğiz.” 

Bakmadan Geçme