• Haberler
  • Malatya
  • Malatya'da '11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 2 bin 200 Fidan Toprakla Buluştu

Malatya'da '11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 2 bin 200 Fidan Toprakla Buluştu

Malatya'da '11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 2 bin 200 Fidan Toprakla Buluştu

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye hedefiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” etkinliği, bu yıl “Sevdamız Yeşil Vatan” temasıyla Malatya’da gerçekleştirildi. Etkinlik, 11 Kasım Salı günü saat 11.11’de Battalgazi İlçesi Yeniköy Mahallesi’nde düzenlendi.

Programa Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Vali Yardımcısı Ali Açıkgöz, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Seddar Yavuz, Malatya’nın kadim bir şehir olduğunu vurgulayarak, “Kadim şehirlerin en temel özelliği, insanların günlük yaşamlarında çevreyle uyum içinde hareket etmeleridir. Malatya’dan beklentimiz, bu köklü şehir kültürünü gelecek kuşaklara taşımalarıdır” dedi.

Vali Yavuz, şehirde düzen ve kural bilincinin önemine değinerek, “Deprem gibi büyük afetler, kural algısını zedeler; ancak biz şehrimizi yeniden imar ederken, düzen ve kural bilincini de hâkim kılmak için her alanda çalışmalar yürütüyoruz. Trafik ve asayiş denetimlerinden uyuşturucuyla mücadeleye, eğitim altyapısından sosyal projelere kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Çevre bilincine de dikkat çeken Vali Yavuz, “Bilindiği gibi cennet, yeşil ve suyla tasvir edilir. Nerede yeşil ve su varsa, orada huzur ve mutluluk vardır. Bu nedenle şehrimizi daha yeşil hale getirmeliyiz. Ağaçlandırmayı sadece ormanları korumak olarak değil, sürdürülebilir biçimde yönetmek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için büyük bir önemle yürütüyoruz” dedi.

Malatya’da bu kapsamda 2.200, il genelinde ise 733.650 fidan toprakla buluşturulduğunu belirten Vali Yavuz, “Bu büyük ağaçlandırma seferberliği, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğiyle ve milletçe bu işe gönül vermemizle mümkün olmuştur. Yeşil Vatan Seferberliği’nin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Fidan dikme etkinliği, Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri ile öğrenciler ve vatandaşların fidanları toprakla buluşturmasının ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme