Malatya'da 347 Binanın Enkazı Kaldırıldı

Malatya'da 347 Binanın Enkazı Kaldırıldı

Malatya Valiliği Afet durum notunu paylaştı. Kentteki 131 bin 991 binadan 32 bin 195'inin, 372 bin 321 bağımsız bölümün de 90 bin 347'sinin acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı olduğu belirtilen notta, 71 bin 549 konut ile 14 bin 397 ticarethanenin yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu aktarıldı.

Enkaz kaldırma ve bertaraf çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğü kentte yıkılan binaların 347’si kaldırıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar neticesinde kent trafiğini rahatlatmak için ilk olarak çevreyolu, İnönü caddesi, Turgut Temelli caddesi, Akpınar, Sivas caddesi ve Fuzuli caddelerindeki enkazların kaldırma işlemlerine ağırlık verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre; kent genelinde 20 gün içerisinde enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor.

Fırıncı Mahallesi istikametinde bulunan enkaz bertaraf ve stok alanında ise ikinci aşama işlemlerin yapılmaya başlandığı belirtildi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme