Malatya'da 'Milli Ağaçlandırma Günü' Münasebetiyle Fidan Dikme Etkinliği Düzenlendi

Malatya'da 'Milli Ağaçlandırma Günü' Münasebetiyle Fidan Dikme Etkinliği Düzenlendi

“11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” münasebetiyle “Türkiye Yüzyılına Nefes” sloganıyla 81 ilimizde 1023 noktada, yaklaşık 4 milyon fidanın toprakla buluşturulacağı fidan dikme etkinlikleri kapsamında; Malatya’da 13 İlçemizin farklı noktalarında, İl Merkezinde ise Orduzu mevkiinde, 3 Hektarlık alanda, Malatya Orman İşletme Müdürlüğü Koordinasyonunda 6.500 fidan dikimi yapıldı.
Etkinliğe; Vali Hulusi Şahin, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Ahmet Çakır, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Tuncay Altuğ, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Fidan dikim etkinliği öncesinde konuşan Vali Şahin: “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde” hep birlikteyiz. Türkiye, dünyada orman varlığını düzenli olarak artırabilen çok az ülkeden bir tanesidir. Ülkemiz, düzenli olarak orman varlığını her yıl yaklaşık %5 oranında arttırıyor. 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla başlatılan bu ağaçlandırma seferberliğinde; orman teşkilatlarımızın çok büyük fedakârlıkları var ve her şeyden önce gençlerimizin ve vatandaşlarımızın gönüllerinin orman sevgisiyle dolu olması bu başarıda temel güdüdür. Bu sevgi ile bu dağlar şenlenir, Türkiye yeşillenir. 
Bölgesine göre yeşil örtüsü en fazla olan şehir Malatya fakat bu bizi yanıltmasın. Orman varlığı olarak Malatya'mız çok zengin bir durumda değil ama bu çalışmalarla beraber, hedeflediğimiz o yüksek orman varlığına ulaşacağız.
İşte bu amaçla ülkemizin her köşesinde olduğu gibi 11. ayın 11'inde saat 11.00'da Malatya'da da bir araya geldik. Söz zamanı geçti artık aksiyon zamanı. Şimdi hep birlikte dağlarımıza dağılıp, fidanlarımızı toprakla buluşturacağız ve yeşil Türkiye için bir adım daha ileri gideceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Fidan dikme etkinliği Vali Hulusi Şahin, protokol üyeleri ve öğrencilerimizin fidanlarını toprakla buluşturmasının ardından sona erdi.
“Milli Ağaçlandırma Günü” etkinlikleri kapsamında, çeşitli nedenlerle etkinlik sahalarına gidemeyip kampanyaya bulundukları yerden katılım sağlamak, yaşadıkları ortamı güzelleştirmek ve yeşil örtüyü geliştirmek amacıyla evlerinin etrafına fidan dikim yapmak isteyen vatandaşlarımıza Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bedelsiz fidan dağıtımı yapıldı.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme