Malatya'da Okul Öncesi Eğitimde Okullaşma Oranı Artıyor

Malatya'da Okul Öncesi Eğitimde Okullaşma Oranı Artıyor

Bakanlığımızca ülke genelinde okul öncesi eğitimde okullaşma oranı alanında büyük bir çalışma başladı. Bir seferberlik ruhu ile sürdürülen çalışmalar sonucunda, Malatya’da okul öncesi okullaşma oranında büyük ilerleme kaydedildi.
Milli Eğitim Müdürlüğünden verilen bilgilere göre,”Bilindiği üzere, çocuğun yaşamında önemli bir iz bırakan okul öncesi eğitim, eğitimin temellerinin atıldığı ilk dönemdir. Son yıllarda bunun önemi daha iyi anlaşılmaktadır. Özellikle çocukların yeteneklerini, becerilerini ilgilerini keşfetme ve bunu erken yaşlarda kayıt altına alma öncelikli eğitim ihtiyaçlarının başında gelmektedir. 
Ayrıca çocuğu temel eğitime hazırlama konusunda okul öncesi eğitim büyük değer taşımaktadır. 
Ülkemizde ve ilimiz Malatya’da Temel Eğitimde On Bin Okul Projesi, Konteynır Anasınıfı Projesi, Köy Yaşam Merkezleri Projesi,  Haydi Çocuklar Okul Öncesi Eğitime Projesi, Taşıma Merkezli Anaokulu Projesi, Pilot Beslenme Desteği Uygulaması, Okul Öncesi Eğitim Alamayan Çocuklar İçin Halk Eğitim Merkezleri Aracılığıyla Ebeveyn ve Çocuk Eğitim Desteği gibi proje ve çalışmalar gerçekleştirilerek okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarında kayda değer ilerlemeler sağlanmıştır. Malatya’da Temel Eğitimde On Bin Okul Projesi kapsamında 14 anaokulu, 109 da anasınıfı açılmıştır. 
2019 verileri dikkate alındığında; 5 yaş çocukların okullaşma oranı % 74 iken;  Aralık 2022’de bu oran % 94’e ulaşarak gözle görülür bir artış sağlanmıştır. Yine 5 Yaş grubundaki öğrenci sayımız 11 bin 699; 3, 4 yaş dâhil toplam okul öğrenci sayısı 16 bin 296’ya ulaşmıştır.  Malatya’da okul öncesi eğitimde okullaşma oranı, yapılan çalışmalarla giderek daha da artmaktadır. “

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme