• Haberler
  • Malatya
  • Malatya Eczacı Odası 50. Yaşını İnönü Üniversitesinde Düzenlenen Panelle Kutladı

Malatya Eczacı Odası 50. Yaşını İnönü Üniversitesinde Düzenlenen Panelle Kutladı

Malatya Eczacı Odası 50. Yaşını İnönü Üniversitesinde Düzenlenen Panelle Kutladı

İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve Malatya Eczacı Odasının ortak düzenlemiş olduğu “Malatya Eczacı Odası 50. Yıl Ödül Töreni” ve “Eczacılığın Gelecek Vizyonu” paneli gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen program; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Malatya Milletvekili İhsan Koca, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, 22. Bölge Malatya Eczacı Odası Başkanı Ebru Sönmez, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya İl Sağlık Müdürü Erhan Berk, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Asım Hocaoğlu, AK Parti eski Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve birçok ilin Eczacı Odası yöneticileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Güneş Açıkgöz ve Devlet Konservatuarı Dr. Öğr. Üyesi Hayri Akbudak’ın sergilemiş olduğu müzik dinletisiyle devam etti.

Uzman Eczacı Tahir Özelçi, 50. yıl kuruluş dönümünde birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Özelçi, depremin etkilerinin depremden sonra daha fazla hissedildiğini söylerken bölgedeki eczacıların da çok zor durumda olduklarını belirterek şunları ekledi:

“Hiç görmediğiniz bir felâketi görüyorsunuz. 11 tane ili etkileyen bir felaketle karşı karşıyasınız.  Bu felaketten sonra devletimiz zaten ilaç ve barınma gibi sorunları hızlı bir şekilde hallederken Türk Eczacıları Birliği de daha suyun, ekmeğin deprem bölgesine ulaşmadığı yerde, ilacı vatandaşlarımıza ulaştırdı. Gerçekten çok büyük gayret sarf ettik.  Sosyal Güvenlik Kurumunun yapmış olduğu protokolde biz deprem bölgesi eczaneleri olarak yapmış olduğumuz iskontoların sıfırlanmasını istiyoruz.”

Özelçi, buradaki eczacıların ekonomik olarak çok daha zor durumda olduklarını belirterek sözlerini sonlandırdı.

Tahir Özelçi’nin ardından konuşan Öznur Çalık, 6 Şubat depreminin büyük yıkım ve kayıplarla sonuçlandığını, 250 meslektaşlarını kaybettiğini söyledi. Depremin ardından hemen bir toplantı gerçekleştirip depremzedeler için ilaç temin ettiklerini ve sahra çadırlarının kurulduğunu anlattı.

Söz alan Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez, 50. yıl dönümü için heyecanlı olduğunu ifade ederek “50. yılın coşkuyla kutlanması için yönetim ve meslektaşlarım olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık.  Malatya Eczacı Odası 1974’ten 2024 yılına gelene kadar atlattığı badireler, yaşadığı güçlükler, sıkıntılar belki de bizlere güç verdi. Ben burada Sayın MİT Başkanımız İbrahim Kalın’ın kitabından bir alıntı yapacağım. Orda diyor ki ‘Her imtihan bir imkân, her imkân bir imtihandır. Öldürmeyen her darbe, sizi daha güçlü kılar.’ Bence Malatya Eczacı Odasının güçlü olmasındaki tek sebep de bu aldığımız yaralardı. Onların üstesinden en güçlü şekilde gelmeye çalıştık.” dedi.

Programın sonunda 50. yıla özel hazırlanan video gösterimi ve ödül töreni gerçekleştirildi. Program,  “Eczacılığın Gelecek Vizyonu” paneli ile son buldu.

Bakmadan Geçme