Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği Basınla tanışma toplantısı gerçekleşti

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği Basınla tanışma toplantısı gerçekleşti

Malatya sevdamız’ diyerek bir araya gelen Malatyalı iş adamları Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) çatısı altında toplandı. Dernek üyeleri hedeflerinin, “Malatya’nın iş dünyasını, ekonomisini güçlendirmek, Malatya’nın çıtasını yükseltmek.” Olduğuna işaret ettiler.
Altın Kayısı Bulvarı üzerinde kurulan dernek, genel kurulunu Cumartesi günü yapacak ve çalışmalarına başlayacak. Bu anlamda hedeflerini anlatmak ve Malatya için yapmak istedikleri hakkında bilgiler paylaşmak amacıyla dernek yönetimi Malatya basını ile bir araya geldi.

“DAHA GÜZEL MALATYA İÇİN BİR ARAYA GELDİK”

Malatya’nın ekonomisini ve iş dünyasını daha üst sıralar taşımak istediklerini ve her şeyi Malatya için yapacaklarını ifade eden Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir; “Ülkemizin dünyada kendisine etkili ve saygın bir yer edinmesi için yalnızca devletlerarası ilişkiler, yeterli değil. Etkin çalınmalar yapan, bu arenada ülkemizi başarıyla temsil edecek sivil toplum örgütlerine ihtiyacı vardır. Sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinin arttığı çağımızda, ticari, bilimsel, kültürel, sanatsal, düşünsel alanlarda toplumlararası ilişkiler büyük önem kazandı. Başka bir deyişle uluslararası ilişkiler gittikçe daha çok "sivil” leşti, devlet-dışı, hükümet dışı bir kimlik kazandı. Uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri toplumsal kararların alınmasında seçilmişlerle birlikte rol alıyorlar. Uluslararası camia ve sivil toplum örgütlerinin rolü seçilmişlerin yerini almak değil, katılımcı bir anlayışla onları desteklemek ve iyileştirmek için sorgulamaktır. Eğer dünyanın daha iyi bir yer olmasını istiyorsak, daha rahat çalışabileceğimiz, daha huzurlu yaşayabileceğimiz bir ortam istiyorsak hepimize sorumluluklar düştüğünü kabul etmeli ve sivil toplum örgütlerinde aktif olarak yer almalıyız. Gelecek nesillere daha güzel bir dünya, daha sağlıklı bir toplum bırakmak adına bir sivil toplum kuruluşu olarak görevimizin farkındayız ve diğer sivil toplum örgütlerinin de aynı inançla hareket ettiklerine inanıyoruz. Malatya'mız bölgesinde lider şehir olma iddiası, ancak toplumumuzun her kesimi ile katılımı ve desteği ile gerçekleşebilir. Malatya Girişimci İş İnsanları olarak Geleceğe Hazırlanan, Strateji Geliştiren, Kurumsal Yapıya Sahip, Yönetim Becerisi Olan, Finansal Güç Birliktelikleri oluşturma vizyonu ile yola çıktığımızı siz değerli basın mensuplarımızla paylaşmak isteriz. Kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

“ŞEKER FABRİKASININ TAŞINMASI GİRİŞİMİNDE BULUNACAĞIZ”

Öte yandan Karademir, Şeker fabrikasının mevcut yerinden taşınıp, başka bir yere taşınması için girişimlerde bulunacaklarını ifade etti

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme