Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi 'Aile İçi İletişim' Konferansı Düzenledi

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi 'Aile İçi İletişim' Konferansı Düzenledi

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi mahalle bazlı kadın bilinçlendirme programlarına aralıksız devam ediyor.
Bu kapsamda Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi organizasyonunda Özal Köyü’nde Aile Eğitim Uzmanı Ferhat Dalaman “Aile İçi İletişim” konulu konferans verdi. 
Aile Eğitim Uzman Ferhat Dalaman, Çocuk gelişimi ve eğitiminde var olan tüm bilimsel çalışmalar göstermektedir ki, anne-baba faktörü temel belirleyicidir. İnsan sosyal bir varlıktır ve sosyalliğin ilk kazanıldığı yer de ailedir. Aile derken şüphesiz öncelikli unsur, anne ve babadır. Dolayısıyla ailenin temel unsuru olan anne ve babanın niteliksel durumu çocuğun gelişimsel niteliğinin de temel belirleyicisi olacaktır. 
Aile içi iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlardan bahseden Dalaman, ev içindeki rolleri eşitlikçi bir şekilde oluşturmanın, aile içinde bir uyuma zemin hazırlayacağını belirterek,  eşler arasında davranış bütünlüğüne dikkat etmenin ve çocuklar ile iletişimi güçlendirmenin çok büyük önem taşıdığını vurguladı. 
Dalaman, “Aile sorun çözme ve mutlu olma yeridir. Fiziksel ve ruhsal ihtiyaçların karşılanmasının yanında paylaşma ve yardımlaşma yeridir. Peki, biz aile olarak neyi paylaşıyoruz. Bunu yeniden düşünmeliyiz” dedi.  
Program sonunda mahalle sakinleri Aile Uzmanı Ferhat Dalaman’a konu ile alakalı çeşitli sorular yönelterek cevap bulma fırsatı yakaladılar.
 

Bakmadan Geçme