Milletvekili Adayı Çinkılıç'dan ABYB'ye ziyaret

Memleket partisi Malatya Milletvekili Adayı Burca Benay Turfanda Çinkılıç Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Memleket Partisi Malatya  1. Sıra Milletvekili Adayı Burca Benay Turfanda Çinkılıç Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB)  Malatya Şube Başkanlığını ziyaret etti. 
Burada Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ve gazetecilerle bir araya gelen Memleket Partisi Malatya  1. Sıra Milletvekili Adayı, Burca Benay Turfanda Çinkılıç  adaylık sürecinde ve devamında basın ile omuz omuza sırt sırta olmaya devam edeceklerini söyledi. 
Çinkılıç, “Bizim için basının çok önemli bir yeri var. Bizim sesimiz olma noktasında basınımız oldukça büyük öneme sahip. Bizler bu seçim aşamasında ve sonrasındaki süreçte basınımızla sırt sırta, yan yana olmaya devam edeceğiz. Bizler partimizin Malatya Milletvekili adayıysak ve bu şehirle ilgili projelerimiz varsa, bizim de basınımız kanalıyla kendimizi ifade etmemiz gerekiyor. Sizlerin yayın organlarında yayımlanan haberlerinizin altlarına yapılan yorumları da kulak arkası değil, dikkate alarak değerlendirilmesi gereken eleştiriler olarak önemseyeceğimizin bilinmesini istiyorum. Bu anlamda bugün bizleri misafir ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremin ardından devamlı sahada olduklarını ve özellikle çadırlarda barınmak zorunda kalan vatandaşın sıkıntılarına şahit olduklarını dile getiren Çinkılıç,’’gerek konteynerlar ,gerekse hala çadırlarda ayakta kalma mücadelesi veren vatandaşlarımızla tek tek konuşup sıkıntılarını dinliyoruz.Malesef zaman zaman ahbap çavuş durumuna şahit oluyoruz.Bir tarafta Depremde evi hasarsız veya az hasarlı olduğu halde konteyner’a yerleştirilen vatandaşları,diğer tarafta evi yıkılmış veya ağır hasarlı olup hiçbir barınma imkanı olmayan ve  çadırlarda yaşamaya mahkum edilen vatandaşları görüyoruz. Bu kadarına da artık pes dedirten,böylesine zorlu bir süreçte bile ahbap ilişkilerinin ağır bastığı bu uygulama karşısında söyleyecek söz bulamıyoruz gerçekten. Son günlerde yardımlarında kesildiğini söyleyen vatandaşın en büyük şikayetlerinden biride özellikle Suriyelilerle birlikte yaşamak zorunda kalmış olmanın getirdiği sıkıntılar. Hiçbir koşulda kendilerini güvende hissetmeyen vatandaşın bu tür sıkıntılarına acilen çözüm bulunması gerekiyor.
Özellikle kadınlarımızın ekonomik anlamda desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Çinkılıç,’’saha çalışmalarımızda kadınlarımız ev ekonomisine destek olabilmek,imkanımız doğrultusunda üretim yapmak için bizlere imkan tanınmasını istiyoruz diyorlar’’şeklinde konuştu.  

Bakmadan Geçme