• Haberler
  • Malatya
  • MİSK Genel Başkan Yardımcısı Ozan Güler: 'Cumhuriyetimizin 102. yılı gurur ve coşku kaynağımızdır'

MİSK Genel Başkan Yardımcısı Ozan Güler: 'Cumhuriyetimizin 102. yılı gurur ve coşku kaynağımızdır'

MİSK Genel Başkan Yardımcısı Ozan Güler: 'Cumhuriyetimizin 102. yılı gurur ve coşku kaynağımızdır'

Milliyetçi İşçi Sendikaları Konfederasyonu (MİSK) Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel-İş Sendikası Genel Başkanı Ozan Güler, Cumhuriyetimizin 102. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin Türk milletinin bağımsızlık iradesinin en büyük eseri olduğunu vurguladı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 102. yıl dönümüne ulaşmanın onur ve coşkusunu yaşadıklarını belirten Güler, şu ifadelere yer verdi:

“Şan ve şeref destanlarıyla dolu tarihimizden aldığımız azim, cesaret ve vakarla Cumhuriyetimizin 102. yılına birlikte yürümenin engin gururunu yüreklerimizde hissediyoruz. Cumhuriyet, Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz kahramanlık mücadelesinin, eşsiz vatan sevgisinin ve vazgeçilmez bağımsızlık iradesinin ifadesi olan en güzel eseridir.”

Güler, İstiklal Savaşı ruhunun bugün de Türk milletinin en önemli gücü olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“Atalarımızın mücadelesine ilham kaynağı olan özgürlük ve bağımsızlık ruhu, bugün de milletimizin iradesini esaret altına almak isteyen güçlere karşı en büyük dayanağımızdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne, bölünmez vatan toprakları üzerinde ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında tek millet olarak yaşama uğrunda her şeyini feda etmeye hazır bir milletiz.”

Cumhuriyetin korunması ve yaşatılmasının ortak sorumluluk olduğuna dikkat çeken Güler, şunları kaydetti:

“Bu ülkenin fertleri olarak, atalarımızın emaneti olan bu güzel vatanı ve bağımsızlığımızı daima muhafaza etmek, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, Türkiye’yi dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek için el ve gönül birliğiyle çalışmak, şehitlerimize ve gazilerimize olan minnet borcumuzdur.”

Ozan Güler, mesajının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan uğruna can veren tüm şehitleri rahmetle, ebediyete irtihal eden gazileri şükranla andı, hayatta olan gazilere de minnetlerini sundu.

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun.”

Bakmadan Geçme