Muharrem İnce sert eleştiriler de bulundu.

Muharrem İnce sert eleştiriler de bulundu.

Memleket Buluşmaları kapsamın da geldiği Malatya’da açıklama yapan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce sert eleştiriler de bulundu.

İnce “Malatya Akpınar ve Şire pazarında yurttaşlarımızla buluştuk ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ettik. 85 milyon Türkiyemizin her bir karışındaki insanımızla el ele, gönül gönüle vererek birlikte başaracağız.”dedi.


 

6’lı masayı eleştiren İnce "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dokunulmazlıklara 'evet' dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP'nin kurucusu. Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan 15 sene AKP’de bakanlık yaptı, başbakanlık yaptı. Bakın Türkiye'de demokrasi sicili bunların içinde tek düzgün olan benim. Benim siyasi hayatımın hiçbir yerinde bir kırık yok. Dolayısıyla diyorum ki bunların hiçbirisinden bu memlekete hayır gelmez. Ne Cumhur, ne Millet, tek yol memleket, ne sağdan, ne soldan, Atatürk'ün yolundan diyorum.

ResimBir altılı masa var. İlginç ilginç şeyler açıklıyorlar, şaşkınlıkla izliyorum. Bir eş güdüm kurulu oluşturacaklarmış, altı genel başkandan oluşan. Bu eş güdüm kurulu, cumhurbaşkanını yönetecekmiş. Siz böyle bir adam bulabilir misiniz? Aday yapacaklar, o kişi 50+1 alacak cumhurbaşkanı seçilecek, sonra dönecek “Arkadaşlar ya ben yönetemem, siz bana bir akıl verin bakayım altılı masa, ben de yöneteyim.” diyecek. Siz o kadar güçlü adamsanız çıkın biriniz aday olun, kazanın. Demek ki siz kendinize güvenemiyorsunuz. Kazanamam diyorsunuz. O kişi neden sizi dinlesin ki? O sizin emir eriniz mi, yaveriniz mi? Bir kişiyi buldular, aday yaptılar, sonra o kişinin kafası basmayacak, altılı masa buna talimat verecek; hadi cumhurbaşkanı bunu yap, şunu yap. Böyle bir şey olamaz.

 

Peki altılı masada oturanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olacaklarsa, e cumhurbaşkanı yardımcılarından talimat mı alacaklar? Altılı masada oturanlar milletvekili olacaklarsa, e cumhurbaşkanı yasamanın üyesi olan milletvekilinden talimat alır mı? Dolayısıyla çözüm falan ürettikleri yok, milleti oyalıyorlar, kendilerine güvenleri yok, bir proje üretmiyorlar, iş olsun diye boş yere zamanı geçiriyorlar. Doğrudan Erdoğan’a çalışıyorlar. Erdoğan’a karşıymış gibi görünüp doğrudan ona çalışıyorlar. "

 

İnce esnaf ve halk gezisi sonrası Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret edip Meclis Başkanı Hakan Er’le görüştükten sonra Malatya’dan Adıyaman’a uğurlandı

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme