Muhtar Metin Türkoğlu'ndan ABYB'ye Ziyaret

Kernek Mahallesi Muhtarı Metin Türkoğlu, Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt'a nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Gerçekleşen ziyarette Muhtar Türkoğlu, aynı zamanda mahalle sakinlerinden olan Başkan Yavuzkurt ile depremde büyük zarar gören Kernek Mahallesi hakkında istişarede bulundular.
Türkoğlu; ‘’Kernek Mahallesi depremde büyük bir yıkımla karşı karşıya kaldı. Mahallemizde yaşayan ailelerin çoğu barınma sorunu yaşadığı için  başka illere gitti. Memleketini terk etmek zorunda kalan mahalle sakinlerinin evleri yıkıldı veya acil yıkım kararı alındı. Mahallenin bir kısmı yok artık. Ama biz ,Devlet ve millet olarak güçlüyüz,başaracağız.Tüm mahalle sakinleri benim ailemdir. En büyük umudum mahallede yaşayan komşularımızın tekrar eski günlerdeki gibi bir araya gelmesidir’’ dedi.
‘’Kernek Mahallesi sakinlerinin en önemli isteklerinden biri yerinde dönüşüm yapılması’’olduğunu dile getiren Türkoğlu,’’tüm hak sahiplerinin en önemli isteği yıkılan evlerinin aynı yerde yapılması.Yerinde dönüşüm için ne gerekiyorsa biz varız, hazırız diyorlar.Az katlı,daha küçük evler olsun hepimiz için yeterli .Yeter ki aynı mahallede,aynı binalarda,aynı komşularımızda yarınlarımıza birlikte yürüyelim diyorlar.Ben inanıyorum ki mahallemizde evi yıkılan veya hasarlı olan hak sahiplerinin tamamı yerinde dönüşüm için gereken tüm fedakarlığı gösterecektir.Bende kesinlikle mahalle sakinlerinin yanındayım,buradayım. Kernek Mahallesi muhtarı olarak bana düşen ne varsa ,sorumluluğumun bilince olarak gereken gayreti göstereceğim.Doğup büyüdüğü,havasına suyuna alıştığı bu güzel şehri,bu güzel mahalleyi terk etmek zorunda kalan tüm komşularımız bir gün mutlaka geri dönecek’’şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ise, duyarlılığı ve samimiyeti için Kernek Mahallesi Muhtarı Metin Türkoğlu’na teşekkür etti.
Başkan Yavuzkurt,’’Mahalle sakinlerinden biri olarak bende yerinde dönüşüm istiyorum. Kernek Mahallesi Şehrimizin en gözde ve büyük mahallelerinden biri. Özellikle Kanalboyu’nun  Malatya ve Malatya’lılar  için son derece önemli olduğunu biliyoruz.Her şeyden önce  ağırlıklı olarak kafe, restorant, dondurmacı, tatlıcı gibi mekânların olduğu hareketli bir piyasa caddesi ve Malatya’mızın göz bebeğidir. Atadan ,dededen kalma evlerde çocukluğunu,yıllarını geçiren binlerce insan,binlerce anılar enkaz altında kaldı.Yaşadığımız büyük yıkımın ardından hepimiz hayatlarımızı,yıllarımızı iki,üç valize sığdırdık. Dahada üzücü olan,sevdalı olduğumuz bu güzel şehirden  kısa sürede olsa  ayrılmak zorunda kaldık.Elbette ki gitmek zorunda kalan tüm hemşehrilerimiz bir gün mutlaka geri dönecek.İnşallah yerinde dönüşümle alışkın oldukları semtlerde yine evlerine kavuşacak,yine komşularıyla kucaklaşacaklar.Bu konuda yerel yöneticilerimizin gerekeni yapacağından şüphem yoktur ve güvenim tamdır.Kaldı ki hak sahipleri de yerinde dönüşüm için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını zaten ifade ediyorlar.İnşallah en kısa sürede gereken çalışmalar başlar ve mahalle sakinleri de,hak sahipleri de moral bulur’’dedi.
HABER: FİLİZ YAVUZKURT
 

Bakmadan Geçme