Neden Malatya Gündemde Değil..?

Türkiye Değişim Partisi Malatya İl Başkanı Ali Karakuş, 6 Şubat depreminin ilk gününden itibaren vatandaşlarla birlikte olduklarını açıkladı.

Türkiye Değişim Partisi Malatya İl Başkanı Ali Karakuş, 6 Şubat depreminin ilk gününden itibaren vatandaşlarla birlikte olduklarını açıkladı.
Başkan Karakuş yaptığı yazılı açıklamada, " Büyük bir afet ile karşı karşıyayız. Halen yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi depremden en çok etkilenen dört  ilden biriside Malatyadır. Malatya İle birlikte en çok hasarı Maraş Hatay ve Adıyaman ilimiz almıştır. Malatya'da oturulabilir konut anlamında en çok kaybı alan şehrimizdir. Yüzde 55 ile Malatya hayalet şehir durumundadır." dedi.
Ulusal basın anlamında da tepilerini dile getiren TDP Malatya İl Başkanı Ali Karakuş, "Malatya adeta yok sayılıyor. AFAD depremden az etkilenen şehirler kapsamına almıştı Malatyayı. Yoğun baskı sonucu, bir gün bekleyip ertesi gün, özür bile dilemeden "SEHVEN hata olmuş, düzelttik" dediler. 
Malatya hâlâ hafif hasarlı görünüyor ! Banka kredileri 0.99 değil 1.59 kredi limiti 100 bin değil 50 bin TL' dir ifadelerini kullanan Başkan Karakuş, "Bir devlet bankası deprem bölgelerine kredi vermesi için Malatya'nın az hasarlı ve akabinde Ziraat Bankasi'nin depremzedelere vereceği 0.99 faiz oranı ile 100 bin TL lik desteği  Malatya nin depremden en az etkilenen bölgesi olması sebebi neden gösterilerek 1.59 a çıkardıkları bilgileri gelmektedir.  Emekliye veriyormuş, daha önce kredi kullanmiyacakmış gibi bazı bilgiler elimize ulaştı" şeklinde konuştu.
Reklamlarını vatandaşlara karşı cayır cayır yaptıklarını dile getiren Karakuş, "Malatya'da afetin oluşturduğu tabloyu anlattığımızda "yapma yahu, gerçekten o kadar kötü mü" diye şaşıran insanlar varsa, ilimizde bu doğrultuda eksik bir şeyler oluyor demektir. Bırakalım kimin hangi işte yetersiz kaldığı tartışmalarını ve hep bir elden, hep bir ağızla "Malatya'nın yarısının yıkıldığını, geri kalanının yarısının da ciddi hasarlı olduğunu" kendi çapımızda ifade edip dile getirelim. Tek taş duvar olmaz demiş atalarımız. Yıkılan duvarımızı elbirliğiyle yine biz dikeceğiz. Devlet de bizim, Millet de bizim, Ülke de bizim, Maraş da bizim, Hatay da bizim, Malatya da bizim... "Hep Hatay, hep Maraş" söylemleri çok yakışıksız, çok çirkin, çok kırıcı... 11 vilayette yanan can bizim, donan can bizim, yıkılan her hane bizim... Doğru bir üslupla bütün illerimizle birlikte Malatya'mızın da ihyası için canla başla çaba sarf eden Devletimize, Milletimize, yurdun dört bir yanında yüreği bizimle çarpan, sofraya oturduğunda lokmasını yutmakta zorlanan vatandaşlarımıza gücümüz yettiğince destek verelim ki ettiğimiz beylik laflar bir anlam kazansın." dedi.
AFAD'a bir çağrı daha yapan Başkan Karakuş, " Malatya az hasarlımı değil mi?" bunun cevabını net bir şekilde kamuoyuna açıklama zorunluğu vardır.Gelen bilgiler ışığında Malatya az hasarlı görünmektedir. Bu nedenle ulusal basında  Malatya'ya gerekli haberleri vermemekle birlikte, İlimizdeki bazı milletvekilleri akabinde yerel yöneticilerin gerekli girişimleri yapması ve güzel memleketimizi  artık ulusal tv ve gazetelerde yüreğimizi incitmeyerek hasarlı iller arasına alarak azda olsa gönlümüzü alsınlar."ifadelerini kullandı.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme