Özgül'den Kurumlara Çağrı: Yeni Başvuru Merkezleri Açılmalı
6 Şubat depremlerinin ardından yeniden inşa sürecinin sürdüğü Malatya'da vatandaşların abonelik işlemlerinde uzun kuyruklarla karşılaştığını belirten Ali Özgül, sorunun çözümü için acil adım atılmasını istedi.
Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından kentte yürütülen yeniden inşa süreci ve vatandaşların karşılaştığı sorunlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Özgül, deprem sonrası Malatya’daki konut ve işyeri stokunun büyük oranda zarar gördüğünü belirterek, “Malatya’daki konut ve işyerlerinin yaklaşık yüzde 90’ı yıkıldı veya ağır hasar aldı” ifadelerini kullandı. Yeni yapılan yapıların büyük bölümünün tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğini ifade eden Özgül, vatandaşların ise elektrik, su ve doğalgaz abonelik işlemleri sırasında ciddi yoğunluk yaşadığını söyledi.
Kurumlarda personel eksikliği ve hizmet noktalarının yetersizliği nedeniyle uzun kuyruklar oluştuğunu belirten Özgül, bu durumun vatandaşlar ile kurum çalışanları arasında zaman zaman gerginliklere yol açtığını dile getirdi.
Vatandaşların mağduriyet yaşamaması gerektiğini vurgulayan Özgül, abonelik işlemlerinin hızlandırılması ve sistemin daha verimli hale getirilmesi çağrısında bulundu. Açıklamasında ilgili kurumlara da seslenen Özgül, şu ifadeleri kullandı:
“Başta kıymetli Valimiz olmak üzere tüm siyasi parti yetkililerini, milletvekillerimizi ve MASKİ, TEDAŞ ve Malatya Doğalgaz Kurumu yetkililerini bu sorunun çözümü için harekete geçmeye davet ediyorum. Hizmet ofislerinin sayısı artırılmalı, şehrin farklı bölgelerine yeni başvuru merkezleri açılmalı ve personel takviyesi yapılmalıdır.”
Özgül, yetkililerin sahadaki yoğunluğu yerinde incelemesi gerektiğini belirterek, çözümün aciliyet taşıdığını ifade etti.
Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, açıklamasının sonunda vatandaşların yaşadığı sıkıntıların giderilmesinin hem hizmet kalitesi hem de toplumsal huzur açısından önemli olduğunu vurgulayarak kamuoyuna saygıyla duyuruda bulundu.
Bakmadan Geçme