Prof. Dr. Okan Tüysüz: Bölgedeki hiçbir ilimizde, ilçemizde yüzlerce yıl bir daha 6 Şubat gibi bir deprem yaşanmayacak

Prof. Dr. Okan Tüysüz: Bölgedeki hiçbir ilimizde, ilçemizde yüzlerce yıl bir daha 6 Şubat gibi bir deprem yaşanmayacak

Türk jeolog ve akademisyen Okan Tüysüz sosyal medya kişisel hasabından yaptığı açıklamada, Bölgedeki hiçbir ilimizde, ilçemizde yüzlerce yıl bir daha 6 Şubat gibi bir deprem yaşanmayacak dedi.

Gereksiz tartışmalara girmek istemediğini dile getiren Prof. Dr.Okan Tüysiz, "Lütfen bana şu hoca öyle dedi bu hoca böyle dedi soruları sormayın. Çok fazla kişi yorum yapıyor kimin ne hocası olduğunu bilemeyeceğim gibi kimin neye dayanarak bir yoruma gittiğini de bilemem, gereksiz tartışma ortamı yaratırız." dedi.


Paylaşımlarına devam eden Türk Jeolog ve akademisyen Okan Tüysüz, "Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Hatay’dan çok soru geliyor, mevcut durumu kısaca özetleyeyim. 1-Bölgedeki hiçbir ilimizde, ilçemizde yüzlerce yıl bir daha 6 Şubat gibi bir deprem yaşanmayacak."ifadelerini kullandı.

OKAN TÜYSÜZ KİMDİR?
Okan Tüysüz (d. 7 Aralık 1953, Gümüşhacıköy, Amasya), Türk jeolog ve akademisyendir.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nden jeoloji yüksek mühendisi olarak mezun olan Tüysüz, 1993'te doçent ve 1999'da profesör oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü ve Maden Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Türkiye Petrol Jeologları Derneği, Mühendislik Jeolojisi Türk Milli Komitesi, International Association of Structural Geologists, International Association of Engineering Geologists ve UNESCO Dünya Jeoloji Haritaları Komisyonu üyesidir.

Ortaklaşa yayınlanmış 8 kitabı, ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme