Pütürge – Doğanyol Eğitim Vakfı Çadır Kentte Çocuklar İçin 23 Nisan Etkinliği Düzenledi

Pütürge – Doğanyol Eğitim Vakfı Çadır Kentte Çocuklar İçin 23 Nisan Etkinliği Düzenledi

Pütürge – Doğanyol Eğitim Vakfı tarafından Malatya’da depremzede ailelerin kaldığı çadır kentte çocuklara yönelik olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

 

Millet Bahçesi Çadır Kentinde düzenlenen Pütürge – Doğanyol Eğitim Vakfı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği vakfın gönüllüleri olan Melisa Tan ve Asena Bal tarafından organize edildi.

 

Açılış törenine çadır kentte kalan çocuklar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AFAD İl Müdürü Mustafa Türker, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Murat Kılınç, Pütürge – Doğanyol Eğitim Vakfı Malatya Koordinatörü Bekir Conger,  ile Millet Bahçesi Çadır Kentinde kalan aileler katıldılar.

 

Pütürge – Doğanyol Eğitim Vakfı Malatya Koordinatörü Bekir Conger, 6 Şubat depremlerinin ilk gününden Malatya’da hayırseverlerin yardım ve destekleri ile yaraların sarılmasına katkı sunmaya çalıştıklarını belirterek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğinin de yine bu kapsamdan çocukları sevindirmek üzere düzenlendiğini kaydetti.

 

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise, Pütürge – Doğanyol Eğitim Vakfı etkinliklerinden ve faaliyetlerinden dolayı teşekkür ederek, “6 Şubat’ta büyük bir felaket yaşadık. Bu felakette hepimiz etkilendik, ama çocuklarımız daha fazla etkilendik.  Vatandaşlarımız az hasarlı evlerini tamir ederek, hasarsız evlerine girebilirler.  Ama ailelerimiz  ‘Çocuklarımız korkuyor” diyorlar. Çocuklarımızın bu korkuların giderilmesi için, bozulan psikolojilerinin düzeltilmesi için tüm kurumlarımız gereken çalışmaları yapıyorlar. Çocuklarımızı artık normal hayata alıştırmamız lazım” şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Bakan Vekili Mehmet Çolak, ise Pütürge – Doğanyol Eğitim Vakfı Yönetimine teşekkür ederek, çocukların sevindirilmesine yönelik bu etkinliğin çok önemli olduğunu söyledi.

 

Kostüm giydirilen çocukların müzik ve davul zurna eşliğinde eğlenip, halay çektiği tören de Pütürge – Doğanyol Eğitim Vakfı tarafından çocuklara boya kitabı, boya kalemleri hediye ederken, çocuklara kendilerinin talebi üzerine pamuk şeker, patlamış mısır ve pizza ikram edildi. Çocuklara ayrıca balon ve Türk Bayrakları dağıtıldı.

 

Kızılay Malatya Şubesi’de Pütürge – Doğanyol Eğitim Vakfı etkinliğine destek vererek çocuklara bisküvi ve çikolata dağıttı.

 

Pütürge – Doğanyol Eğitim Vakfı Gönüllüleri, Mişmiş Park Fuar Alanı çadır Kentinde de çocuklara yönelik etkinlik düzenledi. 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme